Beştaş: Halkı aç bırakıp kaynakları bombaya harcıyorlar

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, işgalci saldırılara dikkat çekerek, "Halk açlık sınırındayken kaynaklar bombalara harcanıyor" dedi.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.  Toplantıya partili bazı milletvekilleri de katıldı.

YÜRÜYÜŞE KATILANLARA SELAM

Beştaş, Demokrasi Yürüyüşünün tüm engellemelere rağmen coşkuyla devam ettiğini belirtti, "Dün Kadıköy'de, Diyarbakır'da halkın coşkusu ve sahiplenmesi, umudu bütün Türkiye bir kez daha ilan etti. Hakkari’den Edirne’ye katılan, selamlayan herkesi buradan bir kez daha sevgiliyle, saygıyla selamlıyorum" dedi.
Salgının can almaya devam ettiğini dile getiren Beştaş, iktidarın süreci yönetemediğini ifade etti.
Cezaevlerinde resmi rakamlara göre 452 vakanın olduğuna dikkat çeken Beştaş, “Her ne kadar 374’ü iyileşti denilse de bunun gerçeği yansıttığı konusunda şüphe duyuyoruz” diye konuştu.
Her konuda sınıfta kalan iktidarın Kovid-19’da da sınıfta kaldığını belirterek, öğrencilerin gireceği YKS sınavına işaret etti, "YKS ertelenmeli" diye ekledi.

MEDYA AMBARGOSU

Beştaş, partilerine yönelik medya ambargosuna değinerek, "5 yıldır HDP’ye sistematik bir şekilde sansür uygulanıyor. Sistematik diyorum çünkü bu konuda konuşulmuş, tartışılmış, değerlendirilmiş, karar verilmiş. Şu tabloda Ciner, Demirören, Turkuaz, Çalık, bunların Türkiye’deki yatırımları iktidar ile bağları çok net bir şekilde ortada.  Her gün gece gündüz AKP’nin yayın organı gibi yanlış, doğru ne söylüyorsa bunu yayınlıyorlar. Bunun anayasal bir suç olduğunu söylemeye gerek yok. Çünkü anayasasız bir dönemde yaşıyoruz. Halkın haber alma hakkı ihlal ediliyor. HDP konuşuluyor, biz yokuz" şeklinde konuştu.
Habertürk TV sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ın, HDP'lilerin yayına çıkarılmamasının gerekçesini “Biz özel bir sektörüz” diyerek açıklamasına da değinen Beştaş, bu gerekçenin hiçbir dayanağının olmadığını vurguladı. Beştaş, "Amaç HDP'yi kriminalize etmek" diye belirtirken, "Kötü haberim de şu, bu kanallar Eba TV kadar izlenmiyor. Tarafsızlık ilkelerine uyum yoksa, siz de AKP’yle beraber silineceksiniz” vurgusunda bulundu.

'HALK AÇLIK SINIRINDA, KAYNAKLAR SAVAŞA GİDİYOR'

İşgalci saldırılar ve ekonomik çöküşe de değinen HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Heftanin’e, şuraya buraya sınır ötesi operasyonları yapılıyor ama açlık ve yoksulluk sınırı bu kadar vahim durumda. İnsanlar pandemi ve açlıkla mücadele ederken ülkenin kaynaklarını, bombalara, SİHA’lara, S-400’lere harcanıyor. Güvenlik adı altında 40 yıldır aynı işi yapıp aynı sonucu alıyorlar” dedi.