Beyaz tülbentli annelerden Meclis’te oturma eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevinde olan siyasi tutsakların anneleri, Adalet Bakanlığı ile görüşmek için Meclis’te oturma eylemi başlattı.

Tutsak anneleri Adalet Bakanlığı ile görüşme talebiyle Türk Meclisi’nde oturma eylemine geçti. Oturma eylemi HDP’nin haftalık grup toplantısı ardından başladı. Eyleme, Amed, Van ve Mardin’den gelen anneler katıldı.

Anneler adına konuşan Nezahat Teke, görüşme talebini Bakanlığa ilettiklerini ve oradan gelen yanıtı beklediklerini söyledi.

Teke,  “İmralı’daki tecrit kalkıncaya kadar çocuklarımız açlık grevini bırakmayacak. 30 kişi ölüm orucuna başladı. Her an ölüm haberi bize gelebilir. Daha önce 8 kişi yaşamını yitirdi. Biz evlatlarımızın ölümüne seyirci kalamayız” dedi.

Teke şunları ekledi: “Biz anneyiz, çocuklarımız için buradayız. Taleplerimiz kabul edilmeyene kadar buradan gitmeyeceğiz. Biz talebimizi ilettik. Adalet Bakanı görüşme için bize bir söz verirse 3 kişi gidip görüşeceğiz. Eğer kabul etmezse burada bekleyeceğiz. Ancak buraya girebildik. Artık yeter. Bir kızım tecrit için kendi bedenini ateşe verdi, oğlumu da açlık grevinde yitirmek istemiyorum. Bu benim ve annelerin en doğal hakkıdır.”