'Beyaz tülbentliler' 1 Mayıs kortejinde

Bakırköy'deki 1 Mayıs kutlamasına tutsak anneleri de beyaz tülbentleriyle katıldı.

İstanbul’da bu yıl Bakırköy Pazar Alanı’nda gerçekleştirilecek olan 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlaması için binlerce kişi yürüyüş kortejlerinde yerini almaya başladı. “İş-Adalet-Özgürlük için 1 Mayıs’a!” sloganıyla gerçekleştirilecek olan miting için Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) aralarında bulunduğu çok sayıda sendika ve sivil toplum kuruluşu Marmara Forum AVM önünde bir araya geldi. 

'TECRİT SON BULSUN' DÖVİZLERİ

KESK, TMMOB, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) aralarında bulunduğu yapılar ise, Dikilitaş’ta bir araya geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için süren açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla “Beyaz tülbendini tak da gel” şiarı ile mitinge katılacaklarını duyuran tutsak anneleri ve yakınları, bu yürüyüş kortejinin en önünde yer aldı.

Sabah erken saatlerde Dikilitaş’a gelen anneler,  “Tecrit son bulsun, ölümler olmasın” dövizleri açıp, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları atarak yürüyüş saatini beklemeye başladı.

Aralarında Türk Tabipler Birliği (TTB) ve Emek Partisi’nin de bulunduğu birçok yapı ise, bir diğer yürüyüş kolu olan b E-5 Yanyol’da buluştu.

Bu yürüyüş kolları boyunca polis barikatlar yerleştirilip, arama noktaları oluşturuldu.

Arama noktalarından geçip yürüyüş kortejlerinde toplanan halk, çalınan davul ve zurnalar eşliğinde halaylar çekerek bekleyişlerini sürdürüyor.  

Kortejlerde "Siyasi tutsaklara özgürlük" sloganı da haykırılıyor.