Bingöl’de yaşamını yitiren 7 HPG gerillası anıldı

Bingöl’de yaşamını yitiren 7 HPG gerillası anıldı

Bingöl'ün Genç ilçesi Doğanlı köyü kırsalında 23 Kasım 2012 tarihinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillaları Hakan Ceylan (Dijwar Amed), Hicran Gersiyor (Axin Viyan), Rohat Sirek (Kahraman Rodi), Ayhan Acar (Yılmaz Bingöl), İran Yalçın (Şevin Başkal), Emine Oran (Axin Jiyan) ve Erdal Erol (Mazlum Serhat) için Bağlar ilçesinde bulunan Barış Düğün Salonu'nda mevlit verildi.

Yaşamını yitiren HPG gerillası adınaGersiyor, Ceylan ve Sirek aileleri tarafından verilen mevlide MEYA-DER, KURDİ-DER, Barış Anneleri İnisiyatifi, Göç-Der, 78'liler Derneği ve STK temsilcilerinin yanısıra yüzlerce kişi katıldı. Salona, Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan ile yaşamını yitiren HPG gerillalarının posterleri, PKK ve KCK bayrakları asıldı.

DİAY-DER imamları tarafından okunan duaların ardından, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu. 

MEYA-DER adına konuşma yapan Medeni Aktar, Kürt halkının günümüze kadar iktidarlar tarafından baskı ve zulüm altında olduğunu vurgulayarak, "Kürt halkı 40 yıldır bu yok edici zihniyetle mücadele ediyor. Önderliğin başlattığı silahlı mücadele ile binlerce gencimiz dağlara akın etti. Bu gençler Kürdistan ve Kürt halkı için canlarını feda ettiler. Bu zulüm ve inkar politikalarını yok etmek için canlarını Kürt halkı için siper ettiler. Bizimde bugün Kürt halkı olarak kadın, yaşlı, çocuk demeden hepimizin alanlara çıkıp bu yok edici zihniyeti yok etmek için dağdaki çocuklarımızla birlikte mücadele etme günüdür" dedi. 

Yaşamını yitiren HPG'lilerin fotoğraflarının ve yazdıkları şiirlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi ile devam eden mevlit, konuklara ikram edilen yemeğin ardından sona erdi.