Bir gazeteci daha tutuklandı
Bir gazeteci daha tutuklandı
Bir gazeteci daha tutuklandı
Gazeteciler açısından dünyanın en büyük cezaevi olan Türkiye'de bugün bir gazeteci daha tutuklanacak parmaklıklar arkasına gönderildi.
Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Muğla'nın Bodrum ilçesinde Yalıkavak beldesinde kiraladığı yazlıkta dinlendiği bir sırada Cuma akşamı polis tarafından gözaltına alındı.
Yargılandığı Ergenekon davası kapsamında aldığı hapis cezası nedeniyle hakkında yakalama kararı olan Yanardağ, emniyetteki işlemlerinin ardından Bodrum Adliyesi'nde çıkarıldı. Mahkemeye çıkarılan Yanardağ, hakkındaki tutuklama kararının yüzüne okunmasından sonra tutuklandı.
En son 2 Eylül günü, DİHA muhabiri Cüneyt Hacıoğlu Şırnak'ın Uludere ilçesinde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Türkiye'de tutuklu gazeteci sayısı en az 69'a yükseldi. Türkiye yıllardır, gazeteciler açısından dünyanın en büyük cezaevi olarak kalmaya devam ediyor.