BM endişeliymiş!

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Türk devletinin işgal tehditlerine karşı sessiz kalırken, yaşanacak gelişmelerden endişe duyduğunu duyurdu.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye Özerk bölgesini işgal tehditlerine karşı uluslararası alandan tepkiler yükselirken, akşam saatlerinde kısa şekilde yazılı bir açıklama yapan BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, yaşanan gelişmeler karşısında ‘endişe’ duyduğunu ifade etti.

Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Yaşanacak askeri bir gelişme, sivilleri tahdit edecektir” denildi.

İsim verilmeden “taraflara sükûnet çağrısı yapıyoruz” denilen açıklamada, devamla, “Sivillerin ve sivil alt yapıların her zaman korunması ve ihtiyacı olan sivillere BM’nin yardım ulaştırabilmesi sağlanmalı ve güvence altına alınmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Suriye savaşına askeri yöntemlerle bir çözümün bulunamayacağının ifade edildiği açıklama da BM Güvenlik Konseyi’nin 2015 yılında aldığı 2254 sayılı kararları hatırlatıldı.