Bolivya’da Newroz ateşi yandı

Bolivya’da Newroz ateşi yandı

Bolivya’nın 4500 m. Yükseklikteki El Alto kentinde Newroz ateşi yandı. Bolivyalı milletvekilleri ve komün temsilcilerinin katıldığı Newroz kutlamasında “Kürdistanlı kardeşlerimizin kahramanca yürüttüğü mücadelenin yanındayız” mesajı verildi.

Evo Morales öncülüğündeki sosyalist hareketin önemli merkezlerinden El Alto kentinde Newroz kutlandı. Kutlamaya Bolivya Parlamentosu Eski Grup Başkanı, ulusal savunma komiteleri başkanı, milletvekili Roberto Rojas, Bolivya’daki kadın ve yerli hareketlerin önderlerinden milletvekili Alcira Flores Cortez, El Alto Şehir Komünleri ve toplulukları koordinasyon komitesi-Fejuve Üyesi Pascual Ayma’nın da bulunduğu çok sayıda Kürt dostu katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Milletvekili Alcira Flores Cortez, Bolivya’da yürütülen demokratik devrim ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın öngördüğü demokratik konfederalizmin benzerliklerine dikkat çekti. “Kürdistanlı kardeşlerimizin kahramanca yürüttüğü mücadelenin yanındayız. Kardeşimiz Öcalan ve siyasi tutsakların serbest bırakılması için elimizden gelen herşeyi yapmalıyız” dedi.

Kutlamaya Kürt gerilla elbiseleri giyerek katılan Milletvekili Roberto Rojas ise, Diyarbakır’daki halk ve yerel yönetim örgütlenmelerini, El Alto ile kardeşlik ilişkilerini geliştirmeye çağırdı.  “En kısa zamanda Diyarbakır halkı ve temsilcileriyle deney, tecrübe ve ortamımızı paylaşmak istiyoruz. Bu iki direnişçi şehrin kardeşliği aynı zamanda Kürdistan ve Bolivya halklarının kardeşliğini pekiştirecektir” dedi.

Konuşmalar ardından El Alto Komün Topluluklar Koordinasyonu binası önünde sembolik newroz ateşi yakıldı. Etkinlik Aymara Müzik dinletileri ile sona erdi.