Boltan: Gerçekler karanlıkta kalmasın diye yazmaya devam edeceğiz

Gazetecilere yönelik gözaltı ve tutuklamaların her geçen gün arttığına dikkat çeken ÖGİ Sözcüsü Hakkı Boltan, tüm baskılara rağmen gerçekler karanlıkta kalmasın diye yazmaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye ve Kürdistan'da Gazetecilere yönelik saldırılar devam ediyor. Gazetecilere karşı yapılan saldırılara tepki gösteren Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ) Sözcüsü Hakkı Boltan, hükümetin her gün gözaltı, tutuklama ve cezalandırmalarla Gazetecilere baskı uyguladığını söyleyen Boltan, iktidar propagandası yapmayan basın kurumlarının da çalışamaz hale getirildiğini vurguladı. Özellikle muhalif Gazetecilerin hedefte olduğunu belirten Boltan, "Gazetecilere yönelik saldırılara baktığımızda ilk hedefin özgür basın çalışanları olduğunu görüyoruz. Çünkü gözaltına alınan Gazetecilerin hepsi Özgür Gazeteciler İnisiyatifi üyesi.

Bu saldırıların sebebi de hükümetin yeni politikalarını devreye sokmak. Bu politikaların kamuoyu tarafından bilinmesini istemiyorlar. Bu yüzden de özgür basın çalışanlarına saldırıyorlar. 25 sene önce Özgür Ülke gazetesi 3 Aralık'ta bombalanmıştı. 25 sene önceki saldırılar ile bugün yapılan saldırılar birbiri ile bağlantılıdır. Özgür basın çalışanlarına yönelik saldırılar planlı ve devlet siyaseti ile alakalıdır" diye konuştu.

ÖZGÜR BASIN ÇALIŞANLARINA YÖNELİK SİSTEMATİK BİR SALDIRI VAR

Amacına ulaşmak isteyen AKP'nin, polisleri gazetecilere karşı kullandığını vurgulayan Boltan, son günlerde 4 gazetecinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığı hatırlattı. ÖGİ olarak bu saldırılar hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini kaydeden Boltan, "Gözaltındaki Gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması lazım. Özgür basın çalışanlarına yönelik saldırılar uzun vadeli, sistematik ve hükümet politikalarının bir parçasıdır.

Özgür basın çalışanları olarak gerçeklerin karanlıkta kalmaması için her zaman yazmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim bir geleneğimiz var ve ne olursa olsun haber yazmayı sürdüreceğiz. Özgür basın bu saldırılar karşısında asla geri adım atmayacaktır ve hakikatin izinde yürüyecektir. Gazetecilere açılan davaların iptal edilmesi ve gözaltındaki Gazetecilerin de bir an önce serbest bırakılması lazım" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE GAZETECİ HAPİSHANESİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

Yurtdışına göç etmek zorunda kalan gazetecilere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Boltan, şunları söyledi: "Yargılanan Gazetecilerin sayısı çok fazla ve yüzlerce Gazeteci de yurtdışına göç etmek zorunda kaldı. Yine 140 Gazeteci de cezaevlerinde tutuklu bulunuyor. Her gün Gazetecilerin evleri basılıyor, sokaklarda polis tarafından takip ediliyorlar. Hükümet baskı ile haberlerin yapılmasını engelleyerek Gazetecileri sıkıntıya sokuyor.

Tutuklu bulunan 140 Gazetecinin haber yapmak dışında hiçbir 'suçu' yok. Hepsi de gazeteci ve yaptıkları haberlerden dolayı yargılanıyorlar. Bir kez daha söylüyoruz, gazetecilik suç değildir. Gazeteciliği suç olarak görenin kendisi tarihi bir suç işliyor. Türkiye şu an Gazeteci Hapishanesi'ne dönüşmüş durumda. ÖGİ olarak sonuna kadar Gazetecilerin haklarını koruyacağız. Gazetecilere yönelik işlenen suçları da raporlaştırıp kamuoyu ile paylaşacağız."