Bolu F Tipi Cezaevi’nde tutsaklar yerlerde sürükleniyor

Bolu F Tipi Cezaevi’nde kalan tutukluların aileleriyle görüş yaptıkları bölüme gardiyanlar tarafından yerlerde darp edilip, sürüklenerek getirildikleri öğrenildi.

Hak ihlalleri ile gündemden düşmeyen Türkiye'deki cezaevleri, tutsaklar için işkence merkezine dönüştü.  Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde işkence ve kötü muameleye karşı kapı dövme ve slogan atma eylemi yapan tutsaklar, darp ediliyor, yerlerde sürükleniyor. Aynı cezaevinde kalan Latif Mollaahmetoğlu gardiyanlar tarafından sürüklenerek görüş kabinine getirildiğini gören kardeşi Dilan Mollaahmetoğlu, cezaevinde yaşananları anlattı.

Ağabeyi ile 2 Aralık günü yaptığı telefon görüşmesini aktaran Mollaahmetoğlu, tutsakların avukat ve telefon görüşmelerine yerlerde sürüklenerek götürüldüğünü, bunun sebebinin de pandemi sürecinde yaşanan hak ihlallerine karşı tutukluların kapıları dövme ve slogan atma gibi eylemler gerçekleştirmesi olduğunu ifade etti.

En son Kasım ayında yaptığı cezaevi görüşünde “işkence uygulamasına tanık oldum” diyen Mollaahmetoğlu, şunları söyledi: “Abimi görüşe sürükleyerek getirdiler. Görüşmemiz bitmeden, son dakikalarda görüş kabinine girip, yine sürükleyerek götürdüler. Bu uygulama, hem tutuklulara hem de bize yapılan bir işkencedir. Camın ardındayız, kardeşimizi, yoldaşımızı darp ettiklerini, işkence yaptıklarını görüyoruz. Abim ve diğer tutuklular buna karşı direndi. Bir süre talepleri kabul edildi, fakat aldığımız bilgilere göre kötü muamele yeniden başlamış.” 

‘GARDİYANLAR ENFEKTE OLDU’

Cezaevi kantininde çalışan bir personel ve infaz memurlarının koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığına dair bilgi aldıklarını da belirten Mollaahmetoğlu, “Abimle yaptığım telefon görüşmesinde, gardiyanların enfekte olmasından kaynaklı cezaevinde işleyişin durduğu, infazı biten kişilerin dahi işleminin yapılmasında sorunlar yaşandığını anlattı” dedi.