Britanya demiryolu sendikasından HDP’ye destek çağrısı

HDP ile dayanışma açıklaması yapan İngiltere’deki demiryolu çalışanları sendikası ASLEF, demokratik temsilcilerin tümünün serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Ülkedeki demiryolları çalışanlarından 20 bini aşkın bir kısmını temsil eden sendika ASLEF’in Genel Sekreteri Mick Whelan, Erdoğan rejiminin HDP’ye yönelik baskılarına karşı dayanışma mesajı yayınladı.

Erdoğan rejiminin çok sayıda seçilmişi tutuklatarak yerel yönetimlerde yerlerine kayyum atadığının hatırlatıldığı açıklamada, parlamenter ve yerel seçilmişlerden 700’ü aşkın kişinin cezaevlerinde olduğuna dikkat çekildi.

“Erdoğan rejiminin Halkın Demokratik Partisi (HDP)’den demokratik yollarla seçilen temsilcilere karşı siyasi motivasyonlu saldırılarını sürdürdüğünü görüyoruz” denilen açıklamada, buna ilişkin kaygılarını Dışişleri Bakanlığı’na ilettikleri vurgulandı. Bakanlığın Erdoğan’a çağrıda bulunmasını istediklerini belirten ASLEF Genel Sekreteri açıklamasında, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki kararına uyulması için çaba gösterilmesi istendi. 

Açıklamada, HDP ve demokratik yollarla seçilen ve Türk hükümetinin baskılarına maruz kalan tüm üyelerine dayanışma mesajı da verildi.