Avrupanın çeşitli ülkelerinden Belçikanın Brüksel kentine akın eden on bine yakın kişi 53.gününe giren süresiz dönüşümsüz açlık grevindeki tutsakları sahiplenmek için yürüyor.
Kürdistan ve Türkiye cezaevlerinde 53. gününe ulaşan açlık grevlerine dikkat çekmek ve tutsakların taleplerinin karşılanması amacıyla Belçikanın Brüksel kentinde düzenlenen yürüyüş başladı.
Saat 12.00 sularında Brüksel Noordda biraraya gelen on bine yakın kişi, açlık grevlerinde 53. Gün, ölümleri durdurun pankartı arkasında AB binaları, Avrupa Parlamentosunun bulunduðu Schumann Meydanına doðru yürüyüşe geçti.
Kortejin en önünde Barış Anneleri ve aralarında KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, KONGRA GEL Başkanı Remzi Kartalın da bulunduðu Kürt kurum temsilcileri yer aldı.
Açlık grevlerindeki taleplerin dile geldiði dövizlerin yanısıra, Ýsviçreden Almanyaya iade edilen ve açlık grevinde bulunan Kürt siyasetçi Metin Aydına Özgürlük pankartı da taşındı.
Yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalanın posterlerinin yoðunluðu ve her yaştan Kürdistanlının yürüyüşe katılması dikkat çekti.
Belçika, Hollanda, Almanya ve Fransadan Kürdistanlıların katıldıðı yürüyüşte çok sayıda otobüsün henüz Brüksele ulaşmadıðı ve sayının artabileceði belirtiliyor.
Yürüyüşe, 8 Eylülden bu yana Avrupa ülkelerini dolaşan Öcalana Özgürlük Otobüsü eylemcileri de katılıyor. Kürdistanlılar Öcalana Özgürlük Otobüsünün arkasında yürüyor.