Bugünün öne çıkan haberleri

1 Ekim 2018 gündeminde ANF’de öne çıkan haberleri derledik...

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Kürt düşmanlığına dayalı savaşa tüm varlığını yatıran mevcut Türk egemen zihniyetinin artık çöküş aşamasında olduğunu söyledi.

 

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin “Terörü sona erdirme” aşamasında son 24 saatte yaşanan çatışmalarda 29 DAİŞ çetesi öldürüldü.

İran'ın Ahvaz kentindeki saldırıya misilleme olarak Suriye’de “teröristlerin bir karargahını” balistik füzelerle vurduklarını açıkladı.

 

Kerkük'te 150 Kürt evini yağmalayan Türkmen Cephesi ve Haşdi Türkmen çeteleri evlere de Telafer ve Xurmatu’dan getirilen Türkmenleri yerleştirdi.

AKP-MHP rejiminin yönettiği Türkiye'de ekonomik çöküşün faturası halka çıkartılıyor. Elektriğe konutlarda yüzde 8, sanayi ve ticarethanelerde yüzde 18; doğalgaza da konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18,5 zam yapıldı.

2018 Nobel Tıp Ödülü, kanser tedavisinin ilerlemesini sağlayan keşifleri nedeniyle Amerikalı James P. Allison ve Japonyalı Tasuku Honjo’ya verildi.

 

El-Nusra çeteleri, Efrîn’de DAİŞ çetelerinin zindanlardan kaçışı ve zeytin ürünlerinin gasbına ilişkin toplantı düzenledi.