Buldan: 2023'e kadar oy istiyorlar ama 13 günleri kalmış!

Erzin'deki halk buluşmasında konuşan Buldan, "Bunlar Kürt halkını kabul etmeyip katlettiler. Onlar 2023'e kadar oy istiyorlar. Oysa 13 günleri kalmış bunu bilmiyorlar. Biz kazanacağız, halklar kazanacak, bu başarı halkların olacak" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Pervin Buldan ve HDP Hatay milletvekili adaylarının ikinci durağı Dörtyol ilçesinde bağlı Mezbahane mahallesi oldu. Yağan yağmura aldırış etmeyen 7'den 70'e yüzlerce kişi Buldan ve adayları alkış, zılgıt ve "Biji HDP", "Biji Serok Apo", "Katil Erdoğan" ve "Selo başkan" sloganlarıyla karşılandı. Halkın halaya durduğu etkinlik adayların tek tek sahne çıkıp halkı selamlamasıyla başladı. Kitle bir dakika bile durmadan alkış ve zılgıtlarla alanı kadınlar coşturdu. Hatay'a barış getirmek için Barış Atay'ı getirdiklerini kaydeden Buldan, bu ülkeye barışı kendi partilerinin getireceğini dile getirdi.

'ONLAR GİDECEK'

24 Haziran’ın AKP’nin ve Erdoğan’ın kabusu olacağını söyleyen buldan şöyle konuştu: “Bunlar size hiçbir şey vermediler ey halkım. Bunlar Kürt halkını kabul etmeyip katlettiler. Onlar 2023'e kadar oy istiyorlar. Oysa 13 günleri kalmış bunu bilmiyorlar. Biz kazanacağız, halklar kazanacak. Bu başarı halkların olacak.

HDP eski Eş Başkanı Gültan Kışanak’tan bir mektup aldım. Mektupta Kışanak, ‘Öyle bir oy oranı alacağız ki 7 Haziran oyu bizden kıskanacak’ diyor. Biz 7 Haziran'da büyük başarı ve zafer elde etmiştik. Bu başarıyı hazmedemediler, 1 Kasım seçimlerine götürdüler ülkeyi. Ancak 24 Haziran'dan sonra ne olarak ne başka birileri 1 Kasım benzeri erken seçimlere götürmeyecekler."

'BU ÜLKEYE BARIŞ GELECEK'

AKP'nin ülkeyi kan ve kutuplaşmayla ve halkları birbirine düşürmeye çalışarak yönelttiğini ifade eden Buldan, "Bu ülkeye barış gelecek. Bu barışı da biz getireceğiz. Onları adaletin karşısına çıkarıp yargılanmaları için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşma ardından Buldan ve beraberindekiler Erzin ilçesinde yapılacak olan iftar etkinliğe katılmak için Erzin'e geçti.