Buldan'dan tekstil işçilerine bayram ziyareti

Tekstil işçilerini ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, emekçilerin geleceği için erken seçimin artık kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul'un Pendik ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesi’nde bulunan tekstil işçilerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı.
 
Buldan, ziyarette şu hususlara değindi:

“Genel Merkezimize yönelik saldırı başta olmak üzere yapılan hiçbir saldırı bağımsız bir saldırı değildir. İnsanların tek başına karar almış bir saldırı değil.  HDP'ye saldırının arkasında bu ülkeyi yöneten İçişleri Bakanı başta olmak üzere hükümet var. HDP’ye yapılan her bir saldırının failinin ve kışkırtıcısının kim olduğunu bizler biliyoruz. Bu saldırılar Türkiye’ye bir şey kazandırmaz. Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olan HDP’ye yapılan saldırı üç kişinin aldığı bir karar değildir. Arkasında kim varsa, azmettirici kimse ortaya çıkarılmalı ve cezalandırılmalıdır. İçişleri Bakanı acilen istifa etmesi gerekmektedir. Çünkü HDP küçük ve basit bir parti değildir. Milyonlarca kişinin oyunu almış bir partidir. Oraya saldırı o kadar kolay olmamalıdır. Saldırıyı kınıyor ve faillerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.
 
'AKP ÜLKEYİ UÇURUMA SÜRÜKLEDİ, SADECE KENDİSİNİ DÜŞÜNÜYOR'

AKP hükümeti artık gidicidir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Artık Türkiye toplumu AKP’nin bu ülkeyi yönetemediğinin farkındadır, milletin karnı AKP’in yalanlarına toktur. Türkiye’yi bir uçurumun kenarına getiren, kendi geleceğini düşünmekten başka bir şey yapmayan AKP’ye en etkili cevabımızı sandıkta vereceğiz. Buradan bir kez daha çağrı yapmak istiyorum; erken seçim artık kaçınılmazdır. Artık bu ülkeyi yönetemiyor. HDP olarak, her zaman ifade ettiğimiz gibi erken seçim çağrısını bir kez daha yapıyoruz. Türkiye halklarının birlikte geleceği için, işçi, emekçi kadınların, çocukların, gençlerin yarınları, geleceği için erken seçimin şart olduğunu ifade ediyoruz.
 
'MERSİN'DEKİ BİLİNÇLİ, IRKÇI BİR SALDIRIDIR'
 
Kürtlerin nerede olursa olsun yaşadıkları her yerde ve kendilerine yönelik yapılan saldırıların arkasında muhakkak bu ülkeyi yönetenler var. Mersin’deki saldırı adli bir saldırı değil, çok bilinçli ve ırkçı bir saldırıdır. Saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırı arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Tutuklananların birkaç gün sonra serbest bırakılması durumunda hükümetin sorumlu olacağını belirtmek isterim. Bu insanlar cezalandırılmalıdır. Kürtlere yapılan her bir saldırı azmettiren ve saldırı emri verenler mutlaka bulunmalı ve cezalandırılmalıdır.”