Buldan: HDP kolay lokma değil, asla sinmeyecek!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Kadıköy’de bulunan Tip Genel Merkezi’ni ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “HDP kolay lokma değildir. Asla sinecek, onların önünde diz çökecek bir parti değiliz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TİP Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında gerçekleşti. Buldan'a HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Dilşad Canbaz Kaya eşlik etti.

HDP’li heyeti TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve parti yöneticileri karşıladı.

Ziyaret sırasında basına açıklamada bulunan Buldan, bu görüşmelerin sadece siyasi partilerle sınırlı kalmayacağını belirterek, STK’ler, kadın kurumları, işçiler, emekçiler, yani toplumun tüm kesimleriyle tematik görüşmelerini sürdüreceklerini ifade etti. HDP’li heyeti TİP’ten önce Emek Partisi EMEP’i ziyaret etmişti.

ADALET HERKESE LAZIM

Buldan, özellikle seçim sürecine kadar neler yapılabileceğinin üzerinde durduklarının altını çizerken, “Bir yol temizliği ya da onarım programı dediğimiz, Türkiye’nin temel meselelerini masaya yatıracağımız ve çözümler bulacağımız yeni bir demokratik mücadele programı başlattık” diye konuştu.

“Herkes İçin Adalet programımıza Türkiye’deki tüm kesimleri dahil etmeye çalışıyoruz. Adalet herkese lazım” diyen Buldan şöyle devam etti:

ASKERİ YÖNTEMLERİ REDDEDİYORUZ, FELAKETE GÖTÜRECEK

“Pandemi ile birlikte hem ekonomik kriz arttı hem de sosyal ve siyasal krizler arttı. Ekonomik krizin asıl sebebi Türkiye kaynaklarının savaşa ve saraya aktarılmasıdır. Bu kaynaklar demokrasi ve özgürlüklere aktarılsa ne sosyal ne de ekonomik krizler yaşanacak. AKP’nin sorunları askeri yöntemlerle çözme yaklaşımını reddediyoruz. Bu politikalarda ısrar etmenin Türkiye’yi felakete sürükleyeceğini biliyoruz. Garê operasyonu bunu gösterdi. 13 insanın yaşamına mal olan AKP, bunun hesabını vermiş değildir. Bu insanların kurtarılma yöntemi bu olmamalıydı. AKP hükümeti son Garê operasyonu ile birlikte Türkiye toplumundan ciddi tepki almıştır, Türkiye toplumunda bir güvenirliliği kalmamıştır.

AKP’YE GEREKEN DERS VERİLECEK

Demokrasinin ayaklar altına alınması hukuksuzluklar, siyasetçilerin barış yanlılarının halen cezaevinde rehin olarak tutulduğu bir Türkiye’de iktidara güven yoktur. İlk seçimlerde Türkiye toplumu AKP’ye gereken dersi verecektir.

Türkiye’deki işçilerin, emekçilerin, kadınların, siyasetçilerin, emekçilerin, tarlada çalışanların, kepenk indirmek zorunda kalan esnafın, yoksullaşan tüm toplumsal kesimlerin temel taleplerinin adalet olduğunu biliyoruz. Herkes İçin Adalet kampanyası seçime kadar devam edecek yeni bir program olacak. Haziran'a kadar diyoruz ama Haziran’dan sonra da Türkiye’nin temel sorunlarını konuşmaya devam edeceğiz ta ki AKP’yi gönderene kadar. Artık ülkeyi yönetiyorlar, bir çıkmazın içindeler ve bunun hırsıyla her gün partimize saldırıyorlar. Tüm Türkiye halkları buna şahittir, yaptıkları bütün başarısızlarının sonuçlarını HDP’ye hakaret ederek, HDP’yi terörize ederek çözmeye çalışan bir iktidar var karşımızda.

HDP KOLAY LOKMA DEĞİL

HDP kolay lokma değildir. HDP son seçimlerde aldığı stratejik kararlarla nasıl seçime damga vurduğunu gösteren bir partidir. Her gün yeni yeni operasyonlarıyla her gün fezlekeleri gündeme alarak, il ve ilçe örgütlerimize baskın yaparak arkadaşlarımızı gözaltına alarak bizi sindirmeye çalışıyor olsalar da biz asla sinecek, onların önünde diz çökecek bir parti değiliz. Biz onlar gibilerini çok gördük. AKP gibi partilerin sonunun ne olacağını bilen bir partiyiz. Bizler bu ülkenin barışa, demokrasiye, adalete olan ihtiyacından kaynaklı mücadelemizi toplumun her kesimleriyle bir araya gelerek geliştireceğiz ve öncü güç olmaya devam edeceğiz.

REHİNE VE İNTİKAM POLİTİKASI

Selahattin Demirtaş’ın, Figen Yüksekdağ’ın ve diğer bütün arkadaşlarımın cezaevlerinde rehin olarak tutulmasını asla kabul etmiyoruz. Bu AKP’nin rehine ve intikam politikasıdır. HDP ile baş edemeyen, bu yolla HDP ile başa çıkamayan AKP, bu yolla sonuç almaya çalışıyor. Asla sizden korkmuyoruz, asla sizin intikamcı operasyonlarınızı tanımıyoruz. Tanıdığımız bir şey var, halkımızın barışa, demokrasiye ve özgürlüğe olan ihtiyacıdır. Bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.”

BAŞ: HDP YALNIZ DEĞİL

Görüşmenin daha önce planlandığını belirten TİP Genel Başkanı Erkan Baş ise,  “HDP yalnız değildir. Bu iktidar her sıkıştığında yaptığı Kürt halkını hedefe oturtarak HDP’yi yalnızlaştırma stratejisinin bir şansının olmadığını paylaşmak istiyorum” dedi.

Baş şunları ekledi: “Tüm Türkiye halklarına ve emekçilerine bir soru sormak istiyorum. Eğer HDP, AKP’nin istediği gibi bir parti olsaydı, ona boyun eğseydi, bugün bu saldırıların hedefi olacak mıydı? Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve sayısız arkadaşımız cezaevinde olacak mıydı? İktidar kaybediyor, halkı herhangi bir gelecek umuduyla kendisine bağlayamıyor, o yüzden sopayı ve baskıyı kullanıyor.”

İşçilerin, öğrencilerin, emeği ve hakları için mücadele eden herkesin “terörist” ilan edildiği tepkisinde bulunan Baş, herkesin bir arada durması ve ortak mücadele yürütmesi çağrısında bulundu.