Sancar, 1 Mayıs’ı işçilerle kutladı

HDP Eş Genel Başkanı, Mithat Sancar1 Mayıs'ı işçilerle birlikte kutladı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, resmi tatil olmasına ve salgın gerekçesiyle ilan edilen kapanmaya rağmen 1 Mayıs'ta çalışmak zorunda bırakılan işçileri ziyaret ederek 1 Mayıs Bayramını kutladı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile HDP milletvekilleri Erol Katırcıoğlu, Habip Eksik, Abdullah Koç, Kemal Bülbül ve Şevin Coşkun'dan oluşan heyet de Ankara’da atık kağıt işçileriyle bir araya geldi. İşçiler yıllardır geri dönüşüm işini yaptıklarını belirterek, “Zaten yıllardır bu işin mimarları bizleriz. Biz bu işi gönüllü yapıyoruz. Hayatı boyunca bir kilo atık toplamamış insanlar her yerde teşvik alıyorlar ama 20-30 yıldır bu ülkenin geri dönüşümüne büyük katkı sağlayan bizlere cezalar yazıyorlar, kağıtlarımızı ellerimizden alıyorlar” şeklinde konuştu. Pandemide kendilerine herhangi bir yardımda bulunulmadığını ifade eden işçiler, “Biz yardım da istemiyoruz yeter ki işimize el koymasınlar. Bu pandemide en çok mağdur olan biz emekçileriz. Mağdur olduk, çok çalışıyoruz. Zor durumdayız” diye konuştu.
Sancar da işçilere teşekkür ederek şunları söyledi:
"Türkiye’de işçilerin, emekçilerin ne kadar büyük bir zulme uğradıklarını biliyoruz. Bu iktidar kendi yandaşlarına durmadan sermaye ve kaynak aktarıyor. Saraydakiler sefayı, rantı devam ettirmek ve savaşa kaynak aktarmak istiyorlar. İşçinin, emekçinin, yoksulun ekmeğinden koparılanlar başka yerlere aktarılıyor. Ranta, yandaşa, savaşa verdikleri her kuruş, yoksulun, işçinin, emekçinin aşından ekmeğinden gidiyor. Biz diyoruz ki; bütün emekçiler, bütün halklar, kimlikleri yok sayılan bütün mağdurlar ve mazlumlar bir araya gelmelidir. 1 Mayıs zaten emekçinin, işçinin, yoksulun birlik ve mücadele günüdür. Pandemi nedeniyle 1 Mayıs’ı da kapsayacak bir yasak düzeni getirdiler. Oysa 1 Mayıs’ın mitinglerle meydanlarda kutlanması için hazırlıklarımız vardı, gerekli tedbirleri sizlerle birlikte bizler de almayı biliriz. Ama işçinin sesinden ve itirazından korkuyor bu düzen bu iktidar.
Bunun adı kapanma değil kapatmadır ama 16 milyon işçi de bu şartlarda çalışıyor.
HDP hepimizin evidir. İnşallah bu evi hep birlikte büyüteceğiz ve bu zulüm, yasak ve savaş düzenini değiştireceğiz.”