CDK-F eyleme çağırdı

CDK-F, HDP mitingine yönelik düzenlenen ve yaşamını yitiren yaralıların bulunduğu bombalı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak tüm Kürdistanlıları ve devrimci, demokrat kamuoyunu Fransa'da eyleme çağırdı.


Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), HDP mitingine yönelik düzenlenen ve yaşamını yitiren yaralıların bulunduğu bombalı saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak tüm Kürdistanlıları ve devrimci, demokrat kamuoyunu Fransa'da eyleme çağırdı. 

Yapılan kanlı saldırıya karşı HDP'nin ve onu destekleyenlerin cevabının 7 Haziran'da sandıkta alacağını hatırlatan CDK-F, "HDP, şiddete çekilmek istendi. seçim öncesi yapılan bu tuzağa  HDP ve Kürt halkı düşmedi. Diyarbakır kaldırımlarına bir kez daha bu halkın kanı akıtıldı. Buna rağmen halk el ele tutuşarak savaşa hayır, barış kazanacak dedi. Her türlü saldırı yöntemini bugüne kadar deneyenler bu kez gece yarısı HDP müşahitlerine dönük operasyon başlattı. Halkımız tüm provakasyonlar ve saldırılara karşı sağduyusuyla hareket etmeye devam ediyor" diyerek Fransa'da yaşayanları saldırlara cevap olmak için sokağa çağırdı. 

CDK-F adına yapılan açıklamaya göre, dün hemen saldırıdan sonra Fransa'nın birçok kentinde eyleme geçen halkın  bugünde Marseille, Paris, Nantes, Bordeaux, Strasbourg, Rennes kentlerinde HDP bileşenleri ve Demokratik Kürt Toplum Merkezleri eylemde olacağı duyuruldu.

Paris, dün akşam gerçekleştirdiği eylemden sonra bugün tarihi Bastille Meydanı'da saat 14.00'de eylemde olacak.