CDK-F: Serhildan ruhu ile sokağa çıkalım

CDK-F: Serhildan ruhu ile sokağa çıkalım

CDK-F  Eşbaşkanlığı, Fransa’da yaşayan tüm Kürdistanlıları serhildan ruhu ile sokağa çıkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Fransa Demokratik Kürt Konseyi  (CDK-F), Fransa’da yaşayan Kürdistanlıları serhildan ruhu ile sokağa çıkmaya çağırdı. Kürt toplum merkezlerinin bulunduğu her alanda var olan eylemlere güçlü katılımın olmazsa olmaz olduğunu belirten CDK-F Eşbaşkanlığı, “Kobanê'de çetelerin 15 Eylül'de başlattığı saldırılara karşı halk ve YPG/YPJ savaşçıları tarihi direnişi  sürüyor. Fransa’da yaşayan halkımız bu direniş ruhuyla sokağa inmeli. Bugün basına yansıyan bilgiye göre DAİŞ Kobanê’nin yanı sıra Güney Kürdistan’da da saldırılarını yoğunlaştırdı. Halep’te 900 Kürt sivilin çeteler tarafından kaçırıldığı belirtiliyor. Bu insanlık dışı barbarlığa sessiz kalınamaz” dedi.

“Paris, Strasbourg, Lyon, Marsilya, Rennes ve daha birçok merkezde başlatılan eylemler bugün  direniş ruhuyla büyütülmelidir” diyen KCD-F, Paris’te Fransa Ulusal Parlamentosu İnvalides’de devam eden eyleme tüm Ile De France bölgesindeki Kürdistanlıların güçlü bir biçimde katılması yönünde çağrıda bulundu.

Halkın eylem noktaları ve yerleri konusunda tüm toplum merkezleri aracılığıyla bilgilendirildiğini ifade eden CDK-F “Seferberlik ruhuyla Kobanê için sokağa, eyleme” dedi.

CDK-F, Paris Fransa Parlamentosu yanı Invalides, Strasbourg Avrupa Konseyi önü ve Marsilya’da Vieux Port’ta yapılan eylemlere katılım çağrısı yaptı.