Çeteler köylülere ateş açtı
Çeteler köylülere ateş açtı
Çeteler köylülere ateş açtı
Kobanê kent merkezinde ağır darbeler alan DAIŞ çeteleri Kobanê'nin batı yakasına düşen Suruç'a bağlı Siwedê köyündeki sivilleri taradı. Askerlerin zırhlı araçlarla beklediği noktada Kobanê'yi seyreden açılan yaylım ateşinde 1 kişi yaralandı.
YPG ve YPJ güçlerinin temizlik operasyonları sonrasında ağır darbeler alan DAIŞ çeteleri, özgürleştirilen Kobanê kent merkezinin batı tarafına düşen Zorava Tepesi'nde kazdıkları mevzilere, Cereblus tarafından getirdikleri güçleri yığmaya çalışıyor. Koroğlu, Selim ve Zorava Tepesi'nde ki bu hareketliliği takip eden Serxet tarafındaki halk DAİŞ çetelerinin saldırısına maruz kaldı. DAIŞ çetecileri mevzilerinin bulunduğu Zorava Tepesinden hemen karşısında bulunan Suruç'a bağlı Siwedê köyündeki tepeden çetelerin hareketliliğini takip edenleri yaylım ateşine tuttu. Açılan ateşte Tilal (Yalınca) Köyü sakini Mehmet Doğan karnından aldığı mermiyle ağır yaralandı. Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen Mehmet Doğan, Suruç Devlet Hastanesindeki ilk tedavisinin ardından Urfa Balıklıgöl Devlet Hastanesine sevk edildi.
Kobanê'de büyük bir yenilgiye uğrayan DAIŞ çetelerinin açtığı ateşe ve Doğan'nın yaralanma anına tanıklık eden Abdulsamet Bilal, DAIŞ çetelerinin, sınırda zırhlı araç içinde bekleyen askerlerin yakınından bir noktadan ateş ettiğini, ne ateş açılma esnasında ne de sonrasında herhangi bir tepki vermeyerek sadece seyretmekle yetindiğini belirtti.