GÖRÜNTÜLÜ

Ceylan: AK ve CPT töhmet altındadır

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride karşı Avrupa’nın sessizliğine tepki gösteren KCD-E Eşbaşkanı Murat Ceylan, “Avrupa kurumları sessizliğe son vermelidir” çağrısında bulundu.

Avrupa Konseyi İşkence Önleme Komitesi, 2 Mayıs’ta yaptığı bir açıklama ile Abdullah Öcalan’ı İmralı adasında ziyaret ettiklerini duyurdu. Görüşmenin detayına ilişkin fazla bilgi paylaşmayan CPT’ye karşı Kürtler tepkili. Avrupa’da yaşayan Kürtlerin en büyük çatı örgütü CDK-E Eşbaşkanı Murat Ceylan, yaptığı açıklama ile AK, CPT’ye tepki göstererek, “Eğer AK, Türkiye’ye yaptırım uygulamıyorsa o da CPT de töhmet altında kalır” diye konuştu.

‘AK VE CPT SESSİZLİĞİNİ BOZMALI’

Kongreya Cîvakên Demokratîk a Kurdîstanîyên Ewrupa (KCD-E) Eşbaşkanı Murat  Ceylan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik yapılan tecridin bütün Kürt halkına yönelik olduğunu belirterek; “Türk devletinin uzun zamandır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uyguladığı tecrit ne ahlaki ve ne de insanidir. Bu tecrit, Öcalan şahsında 40 milyonluk Kürt halkına yapılmakta. Onun için sadece Kürtler değil başta Türk halkı  olmak üzere Ortadoğu’daki bütün halklar ve insanlıktan yana olan  kesimler bu tecride karşı çıkması gerekiyor” diye konuştu.

Avrupa kurumlarının sessizliğini de eleştiren Murat Ceylan, şunları söyledi; “Avrupa Birliği (AB), Avrupa Parlamentosu( AP), Avrupa Konseyi (AK) ve CPT artık bu sessizliğine son vermelidir. İmralı’ya gitmek, yetmez. Kürt halkı bunu yeterli görmüyor. Bugün AK, Türkiye’ye karşı bir yaptırım uygulamıyorsa o da ve bağlı olan CPT’de töhmet altında kalır. Çünkü Türkiye hukuki olarak AK’ye bağlıdır.”

‘KÜRTLER ÖFKELİ’

CPT’nin İmralı’ya gittiklerine dair yaptığı açıklamaya da değinen KCD-E Eşbaşkanı Murat Ceylan; “Bize göre bu açıklama bu tecridin bir parçasıdır. Bu açıklama Kürt halkının öfkesini dindirmeye yöneliktir. Ama yanılıyorlar. Kürt halkının tecride karşı büyük bir öfke içerisindedir. Bu tecridi kendisinin halklarına, özgürlüklerine görüyor” diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah  Öcalan’ın Kürt sorunun çözümünde önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Ceylan,” Kürt sorunun demokratik yollarla çözülmesi için Önder Apo’nun koşullarının düzeltilmesi ve tecride son verilmesi gerekiyor” dedi.

‘KÜRTLERİN ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNDER APO’NUN ÖZGÜRLÜĞÜNE BAĞLI

Öcalan’a uygulanan tecride karşı Kürt halkının sessiz kalmaması çağrısında bulunan Ceylan, sözlerini şöyle noktaladı: “Halkımız ve demokratik kesimler bu tecride karşı çıkması gerekiyor. Sadece tecridin sona ermesi değil Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. Avrupa kurumlarımız ve halkımız da Önder  Apo’nun özgürlüğünü kendisinin boynunun borcu olarak görmeli. Her tarafta sesimizi yükselterek, Önder Apo’nun özgürlüğünü haykırmalıyız. Demokratik eylemlerimizi güçlendirelim. Önder Apo  özgürleşene kadar kendimizi özgür görmeyeceğiz. Çünkü  Kürt halkının ve ezilen halkların özgürlüğü Önder Apo’nun özgürlüğüne bağlı.”

ÖCALAN 14 AYDIR KİMSEYLE GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR

İmralı adasında 17 yıldır ağır tecrit koşulları altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 14 aydır kimseyle görüştürülmüyor. 27 Temmuz 2011 yılından bu yana avukatlarıyla, 5 Nisan 2015 yılından bu yana ise ailesiyle bir araya getirilmeyen Öcalan’dan haber alınamıyor.