CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı: Duvarı tüm çıplaklığıyla gördük

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı: Duvarı tüm çıplaklığıyla gördük

Rojava sınırına örülen 'utanç duvarı'nı beraberindeki bir heyetle inceleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Zaman zaman inşaatın durduğunu söylüyorlar ama duvarı tüm çıplaklığı ve gerçekliği ile gördük" dedi.

Beraberinde bir heyetle Mardin'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Rojava sınırına örülen duvar yerinde incelemelerde bulundu. Nusaybin'de, Suriye sınırında örülen güvenlik duvarını görmek için Mardin'e geldiğini belirterek, hükümetin kimi zaman bu duvarı inkar ettiğini savundu.

"Zaman zaman inşaatın durduğunu söylüyorlar ama duvarı tüm çıplaklığı ve gerçekliği ile gördük" diyen Sarı, "Bütün dünyada sınırlar tartışılıyorken bölgesel birlikler konuşuluyorken ve bir coğrafya bütünlüğünden söz ediliyorken sınıra duvar çekmek ancak Ak Parti'nin anlayışının bir yaklaşımı olabilir. Bırakın halkların kardeşliğini, Başbakan aynı halkların arasına bu duvarı örerek halkları da karşıt konuma getirmeye çalışıyor. Bunları yerinde gördük ve halkın bu konudaki yaklaşımlarını sohbetler sırasında öğrenme fırsatı bulduk" şeklinde konuştu. 

Nusaybin dönüşünde CHP heyeti Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ü makamında ziyaret ettikten sonra Amed'e döndü.