CHP Aydın Milletvekili Lütfi Baydar, Başbakan ve Dışişleri Bakanının yanıtlaması talebiyle verdiði bir soru önergesinde Suriyenin elinde otluðu iddia edilen 10 Türk pilotunun isimlerini vererek, bu konuda bilgi olup olmadıðını sordu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoðan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoðlu'nun yanıtlaması talebiyle Meclise soru önergesi veren CHPli vekil Lütfi Baydar, Suriye makamlarının elinde oldukları iddia edilen 10 Türk pilotunun isim ve rütbelerini saydı.
Önergede şu isimler yer aldı: Yüzbaşı Y. K., Teðmen S. T., Teðmen F. Y., Teðmen M. H., Asteðmen H. G ile T. T. , Ý. M., Y. C., M. Y., H. M.
Baydar, Başbakanlık ya da Dışişleri Bakanlıðı'nın elinde bu konuda bilgi olup olmadıðını sordu.
El Watan gazetesinde 31 Aralık günü yayınladıðı bir haberde Suriye'de bir hava üssünde Türk pilotların tutuklandıklarının yakalandıðını yazmıştı. Bu haber, aynı gün Genelkurmay Başkanlıðı tarafından yalanlanmıştı.
Türk hükümetinin Suriye rejimine karşı savaşan ve birçok savaş suçuna karışan silahlı gruplara verdiði siyasi, askeri, mali ve barınma desteði bir sır deðil.