Cinsel tacizci tarikat liderinden ‘kumpas’ iddiası

Bir çocuğu tacize maruz bırakan Uşşaki tarikat lideri Fatih Nurullah, kendisine ve cemaatine “kumpas” kurulduğunu iddia etti.

Uşşaki tarikat lideri Fatih Nurullah’ın Sakarya Akyazı’da bir çocuğa cinsel tacizde bulunmasına ilişkin açılan davanın ilk duruşması Sakarya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Zincirleme şekilde çocukların cinsel istismarı" suçundan 15 yıldan 40 yıl kadar, "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan Nurullah, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla katıldı. Taraf avukatları ve Sakarya Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına avukat Kadir Arslan, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatları duruşmaya katıldı. Duruşma kimlik tespiti ile başladı.

Nurullah savunmasında, FETÖ’ye karşı söylemleri nedeniyle hedef haline geldiğini iddia etti. Cemaatinin bu olay ile “ağır yara” aldığını söyleyen Nurullah, kendisine “kumpas” kurulduğunu ve “Türk yargısını”nın bunu bozacağını savundu. Fail ayrıca şikayetçi olan hukukçuların “FETÖ’cü” olduğunu da öne sürerek, cinsel istismarın “abartıldığını” iddia etti. Fail, çocuğun ifadelerinin de “kurgu ve abartı” olduğunu söyleyerek kendini aklamaya çalıştı.

NE OLMUŞTU?

Sakarya Akyazı’da Uşşaki tarikat lideri Fatih Nurullah, 12 yaşındaki çocuğu cinsel tacize maruz bırakmıştı. Cinsel tacize maruz kalan çocuğun babası ile Fatih Nurullah’ın yaptığı telefon görüşmesinde suçunu itiraf ettiği ses kayıtları ortaya çıkmıştı.