Cizîr'de Newroz coşkusu: Kürt halkı özgürlük için ayakta

Şirnex'in Cizîr ilçesin yağmur ve çamura rağmen coşkulu bir Newroz kutlamasına tanıklık etti. DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürt halkının özgürlüğü için kararlılıkla ayakta olduğunu belirtti.

Yağışlı hava koşullarına rağmen, Cizîr halkı Newroz alanına aktı. Tertip Komitesi'nin başvurusuna olumlu yanıt alınamadığı için kutlamalar, Banê Xanê (Konak) Mahallesi'nde bulunan boş alanda gerçekleştirildi. Binlerce kişi, coşkulu bir şekilde Newroz'un simgesi olan ateşi yakarak kutlama heyecanını paylaştı.

Programın bir bölümünde Urfa Cezaevi'nde açlık grevinde bulunan tutsak Celalettin Deniz'in mesajı okundu. Deniz'in mesajında, Newroz'un direnişin ve özgürlüğün sembolü olduğu vurgulanarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük çağrısı yapıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Botan'a baş eğdirenlerin tarihine bakmaları gerektiğini ifade etti. Bayındır, halkın her zaman direnişçi olduğunu ve özgürlük mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. 

Bayındır, Kürt halkının özgürlük talebinin kararlılıkla sürdüğünü ve 2024'ün müjdeli haberlerin ayı olacağını ifade ederken, "2024 yılı Newroz müjdeli haberlerin ayıdır. Kürt Halkı Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için ayakta. Burası Egitlerin vatanı, kimseye boyun eğmez. Kürt halkı özgürlüğünü istiyor, Kürt halkı dilini konuşmak ve barış içinde yaşamak istiyor" dedi. 

Yerel seçimlere de değinen Bayındır, Kürt halkının iradesine sahip çıkacağını ve bu seçimin Kürt halkının seçimi olduğunu belirtti. Bayındır, “Bu seçim Kürt halkının seçimidir. Kürt halkı bu seçimde partisine ve iradesine sahip çıkacak" diye vurguladı. 

Kutlamalar, Koma Sorjiyan'ın seslendirdiği şarkılarla sona erdi.