Cizre'de şehit mezarlarına saldırı protesto edildi

Cizre'de şehitlerin mezarlarına dönük saldırı protesto edildi, "Halkımızın değerlerine ve sinir uçlarına saldırılmıştır" mesajı verildi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan Asri Mezarlığı’nda farklı tarihlerde şehit düşen 6 HPG’li ve YJA-STAR’lı ile 2015’teki soykırımcı saldırılarda katledilenlerin mezarlarına  yapılan saldırı protesto edildi. Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre ilçe binası önünde basın açıklaması yapıldı. Eyleme HDP ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi ve MEBYA-DER üyeleri ile halk katıldı.

'HALKIMIZIN SİNİR UÇLARINA SALDIRDILAR!'

MEBYA-DER yöneticisi Ramazan Dalmış, tüm İslam alemi için mezarlıkların ziyaret edilmesinin bir ibadet niteliğinde olduğunu belirterek, Cizre'de yaşayan halkın da her perşembe ikindi namazından sonra mezarlıklarını ziyaret ederek dualar okuduğunu hatırlattı. Dünkü ziyaret sırasında 6 mezarın yıkıldığı, mezar taşlarının yerinden sökülüp parçalandığı ve bir mezarın da toprağının kazıldığının görüldüğünü kaydeden Dalmış, “Bu ahlaksızca yapılmış bir saldırıdır. Halkımızın ve ailelerimizin değerlerine, hassasiyetlerine ve sinir uçlarına yapılan bir saldırıdır. Hiçbir din ve inançta, toplumların gelenek, örf ve adetlerinde mezarlıklara saldırmak, tahrip etmek yoktur. Ancak AKP-MHP iktidarı anlayışında buna benzer saldırıların çokça örneğine şahit olduk. Kürt halkının değerlerine yapılan bu saldırı, halkımızın direniş ve diz çökmeyen duruşuna karşı teslim alma konseptinin bir parçasıdır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

Eylem “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla sona erdi.