Cumartesi Anneleri'ne polis saldırısı: Gözaltılar var

Cumartesi Anneleri'ne dönük polis saldırısında çok sayıda kişi ters kelepçe işkencesiyle gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri'nin 700’üncü hafta eylemine yönelik polis saldırısı sonucu darp edilerek gözaltına alınan ve aralarında kayıp yakınlarının da olduğu 46 kişi hakkında, “İzinsiz toplantı ve gösteri yapmak” iddiasıyla açılan davanın 5’inci duruşması İstanbul Adliyesi 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Cumartesi Anneleri/İnsanları, duruşma öncesi hak örgütü, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle adliye önünde açıklama yapmak istedi.

Ancak polis, Kağıthane Kaymakamlığı’nın bir günlük yasak kararını gerekçe göstererek açıklamaya engel oldu.

Bunun üzerine kitle, açıklama yapmayıp duruşma saatine kadar adliye önünde beklemek istedi. Polis, kitleyi abluka altına alarak, çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Dava avukatlarından Efkan Bolaç ve Meriç Eyüboğlu, Cumartesi İnsanlarından Faruk Eren, Cumartesi Annelerinden Newroz Tosun,  İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, İHD İstanbul Şube yöneticisi Leman Yurtsever, Sol Parti Meclis üyesi Alper Taş, Murat Akbaş, Uğur Tuncer, Ümit Sezer, Yalçın Köse ve Burcu Bingöllü'nün de aralarında olduğu 14 kişi ters kelepçeyle gözaltına alındı.