Cumartesi Anneleri, Vedat Aydın için adalet istedi

Cumartesi Anneleri, bu haftaki eyleminde devlet tarafından katledilen Kürt Siyasetçi Vedat Aydın için adalet istedi.

Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 797'nci haftasında, Halkın Emek Partisi (HEP) Amed İl Başkanı olduğu dönemde devlet güçlerince katledilen Vedat Aydın için adalet istedi. Sanal medya üzerinden yapılan eylemde, Aydın’ın katillerinin cezalandırılması istendi.

CENAZESİNDE DE ONLARCA KİŞİ KATLEDİLDİ

Aydın’ın oğlu Felat Aydın, polislerin evlerine gelerek bir ifade işlemi için babasını götürdüklerini hatırlatarak, “Ne yazık ki babam gitti ve bir daha dönmedi” dedi.

Babasının işkence edilmiş bedeninin 7 Temmuz’da Elazığ’ın Maden ilçesinde bir yol kenarında bulunduğunu anımsatan Aydın, yüz binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreninde polislerin açtığı ateşte onlarca kişinin yaşamını yitirdiğini de anımsattı.

'KÜRTÇE ISRARI KAZANDIRDI'

Aydın’ın avukatlarından İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin de "Kürtçe konuşma yaptı ve ardından hemen tutuklandı. Cezaevinde bir aydan fazla kaldı. Sonra hakkında açılana davada yine Kürtçe konuşmaya devam etti. Ve bu mücadele sonunda da Kürtçeyi yasaklayan yasayı kaldırmak zorunda kaldılar" diye belirtti.

Katledilen Gazeteci Metin Göktepe’nin kardeşi Meryem Göktepe de kayıpların dosyalarının cezasız bırakılmaya devam ettiğini ifade etti.

Göktepe, “Eşimi devlet öldürdü diyen Şükran Aydın, bu ifadesini çekmesi için tehdit edildi. Onlarca kez evi basıldı, gözaltına alındı. Beş yıl boyunca evinin önünde ‘beyaz Toros’ bekletildi” dedi.

Göktepe, "Vedat Aydın için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz" mesajını verdi.