DİB, ırkçılığa karşı birleşmeye çağırdı

Demokrasi İçin Birlik, Kürtlere dönük ırkçı saldırılara AKP-MHP iktidarının zemin hazırladığına dikkat çekti, demokrasi güçlerini ırkçılığa karşı birleşik mücadeleye çağırdı.

Demokrasi İçin Birlik (DİB), Kürtlere dönük artan ırkçı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Sakarya'da Kürt mevsimlik tarım işçilerine yapılan saldırının şoku atlatılmadan Afyon’da Kürt inşaat işçisi Özkan Tokay’ın da katledildiğine dikkat çekilerek, "Yine Samsun’da günde 50 TL yevmiyeyle çalışan Suriyeli fırın işçisi Eymen Hammami’nin de kalabalık bir grup tarafından gerçekleştirilen saldırıda bıçaklanarak öldürülmesi giderek şiddetlenen bir kıyım dalgasının şimdilik son halkası oldu" denildi.

AKP-MHP iktidarının saldırıların önünü açtığının vurgulandığı açıklamada, "Kendisine muhalefet eden her kurumu kapatmakla, dayattığı deli gömleğini giymeyi reddeden herkesi terörist ilan etmekle, aç bırakmakla, vatandaşlık haklarını askıya almakla tehdit eden bir anlayış durumdan vazife çıkaranların sayısını çoğaltıyor" diye belirtildi.

'HESAP VERİLMESİNİ SAĞLAYALIM'

Cezasızlık iklimine son verilmesi gerektiğini belirten DİB, şöyle noktaladı:

"Zaten yeterince zarar görmüş toplumsal barışımızın temellerine dinamit koyan bu tarz saldırıların kolektif toplumsal bilinçte mahkûm edilmesini, saldırıların üzerinin örtülmemesini, faillerin mutlaka hesap vermesi sağlanarak cezasızlık iklimine son verilmesini istiyoruz. Tüm demokrasi güçlerini ırkçı saldırılar karşısında birleşik, halka güven veren, faillerin yargı sürecini takip eden bir mücadeleyi büyütmeye davet ediyoruz. Bu kabustan hep birlikte, toplumsal barışımızı büyüterek uyanacağız."