Daha ne kadar görmezden gelinecek?

Açlık grevinde olan Ahmet Aksu’nun ağabeyi Dündar Aksu, “Açlık grevleri daha ne kadar görmezden gelinecek? Tecridin kaldırılıp açlık grevlerinin de son bulması gerekiyor” dedi.

Açlık grevine 1 Mart’ta katılan Ahmet Aksu (25), eylemlerinin görünür kılınması için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Aksu Ailesi, yaklaşık 30 yıl önce devletin yoğun baskıları nedeniyle Adana’ya yerleşti. Adana’da dünyaya gelen Ahmet Aksu, ilkokuldan sonra ağabeyi ile birlikte çocuk yaşta çalışmaya başladı. Ayakkabı boyacılığından simit satmaya kadar her işte ekmek kavgasına giren Aksu, aileden gelen yurtseverlik bilinciyle de gençliğinin ilk yıllarında gençlik çalışmalarında yer aldı. 20 yaşına kadar aktif bir şekilde gençlik çalışmaları yürüten Aksu, Adana dışında bir iş bularak ailesinden ayrıldı. Aylar sonra eve döndüğünde ise evde olmadığı dönemde, dağa çıkıp geldiği iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklandı.

Şahitler ve kanıtlara rağmen tutukluluğu devam eden Aksu, 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde. Ailesi aracılığıyla gönderdiği mesajda sessizliğe sitem eden Aksu, “Her şeye rağmen morallerimiz iyi. Sağlığı kötüye giden arkadaşlarımız var. Kendimiz için olmasa da onlar için endişeliyiz” dedi.

Tecride ilişkin sorumluluğun tutsakların üzerine bırakıldığını savunan ağabeyi Dündar Aksu, şunları söyledi: “Aileler olarak tutsakların talepleri bizlerin de talepleridir. Tecridin kalkması demek, yeniden huzur ve barışa dair umut demek. Bu talep daha fazla görmezden gelinemez. Açlık grevleri ölüm getiriyor. Daha ne kadar görmezden gelinecek? Tecridin bir an önce kaldırılıp açlık grevlerinin de son bulması gerekiyor.”