DAİŞ çeteleri camiyi havaya uçurdu
DAİŞ çeteleri camiyi havaya uçurdu
DAİŞ çeteleri camiyi havaya uçurdu
Vahşette ve sivillerin katliamında sınır tanımayan DAİŞ çeteleri, YPG ve YPJ savaşçılarının doğu cephesindeki ilerleyişi durduramayınca Hacı Reşad Camisi’ni mayınlarla havaya uçurdu.
Kobanê’de YPG/YPJ savaşçıları ile DAİŞ çeteleri arasında gece saatlerinden bu yana yer yer yoğun çatışmalar yaşandı. DAİŞ çetelerinin doğu cephesinde elinde bulunan Hacı Reşad Camisi civarındaki birçok nokta yapılan operasyon sonucu YPG/YPJ savaşçılarının eline geçti.
Bu cephede her geçen gün daha da ilerleyen YPG/YPJ savaşçılarını durduramayan çeteler, bu kez camiyi hedef aldı. Çeteler, daha önce mayınladıkları Hacı Reşad Camisi’ni havaya uçurdu. Cami ve çevresindeki birçok nokta şuan YPG/YPJ savaşçılarının denetiminde bulunuyor.