Danimarkalı milletvekillerinden Kobanê kutlaması
Danimarkalı milletvekillerinden Kobanê kutlaması
Danimarkalı milletvekillerinden Kobanê kutlaması
Danimarkalı Kızıl-Yeşil Birlik Partisi (Enhedslisten) milletvekilleri ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri Kobanê zaferini kutladı. Enhedslisten Basın Danışmanı, "Artık DAİŞ ile mücadele eden bu insanlara vurulan 'terörist' damgasını ortadan kaldırmak gerekiyor" dedi.
Kızıl-Yeşil Birlik Partisi (Enhedslisten) Basın Danışmanı Pelle Dragsted, Danimarka Meclisi'nin önünde düzenledikleri Kobanê zaferi kutlamasında, "Maalesef elimizde YPG/YPJ bayrağı yok. Onun yerine DAİŞ´in Kobanê´ye ilk saldırdığı günlerde gerçekleştirilen protesto yürüyüşlerinden birinde elime geçen rengarenk bir başörtüsünü sallıyoruz. O zamanlar karamsar bir tablo vardı. Birçok kişi Kobanê´nin faşistlerin eline geçeceğini düşünüyordu. Fakat Kobanê´deki Kürtler ve Kürdistan'ın başka bölgelerinden gelen dostları büyük bir direniş gösterdiler. Ve bence onlar Esad rejiminin geri çekilmesinden sonra kurulan kendi özerk yönetim alanlarını korudukları için başardılar" diye konuştu.
Dragsted, "Ayrıca orada savaşan kadınların DAiŞ'in kadın özgürlüğü için ne anlama geldiğini bildikleri ve buna göre savaştıklarını söylemek gerekir" diyerek, direnişte hayatını kaybedenlerin daima hatırlanmasını istedi. "O insanlar sadece kendileri için değil, hepimiz için savaştılar" diyen Dragsted, şunları söyledi:
"Fakat batı dünyası maalesef bu savaşta Kürtlere çok ihtiyaç duydukları, gerekli olan silah yardımını yapmakta yavaş ve isteksiz davrandı. Bence artık DAİŞ ile mücadele eden bu insanlara vurulan 'terörist' damgasını ortadan kaldırmak gerekiyor. Umalım ki, Kobanê zaferi DAİŞ çeteleri için sonun başlangıcı olur, Kürtler ve Suriye´deki diğer halklar barış ve demokrasi içinde yaşama hakkına sahip olurlar."
PKK'NİN 'TERÖR LİSTESİ'NDEN ÇIKMASI İÇİN ÇALIŞILACAK
Kızıl-Yeşil Birlik Partisi Basın Danışmanı Dragsted, partileriyle Kürtler arasındaki dayanışmanın kuvvetlenmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bundan sonraki hedefimiz; PKK´nin 'terör listesi'nden çıkarılmasına yönelik çalışmalar yürütmektir" dedi.