DBP: Kobanê Davası, siyasi soykırımın resmiyet kazanmış halidir

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), AKP-MHP iktidarının kumpas davası olarak bilinen Kobanê Davası’na ilişkin yaptığı açıklamada bu davanın Kürtlere karşı “siyasi kırım” saldırılarının “resmiyet kazanmış hali” olduğunu belirtti.

DBP, 28’i rehin olmak üzere108 kişinin yargılandığı Kobanê Davası’na ilişkin yazılı açıklamada bulundu. “Bu davanın yargılananı değil yargılayanı olarak bu davanın sonucunda kazanan biz olacağız diyoruz” diyen DBP, şunları ifade etti:

“AKP-MHP iktidarı, ikbalini Kürt siyasi kırımında görmektedir. Bugün Ankara’da görülecek Kobanê Davası Kürt halkına karşı yapılan saldırıların resmiyet kazanmasının tezahürüdür. Susmayan, direnen ve üçüncü yol diyerek yeni bir çözümün kapısını aralamış Kürt siyasetine karşı, yapılmak istenilen bir katliamın başlangıcıdır”

Açıklama şöyle son buldu: “Bu dava sadece HDP’ye ve 108 kişiye değil, onların şahsında bir halka açılmış siyasi kırım davasıdır. Kürt halkının özgürlük mücadelesinin kazanımlarını tasfiye etmek üzerinden, faşizmin yaşamsallaştırılması hedefidir. Tüm bunlardan yola çıkarak; başta Irak ve Suriye merkezi hükümetlerine çağrımızdır. Ortadoğu’da ve Mezopotamya’da barış içerisinde, bir arada yaşamın mümkün olduğunu gösteren halklara karşı saldırılarınızı bir an önce durdurun. Halkların direnişini sizlerin iktidarınızı sarsacak ve yerinden edecektir. AKP-MHP iktidarı siyasi operasyonlar, kayyım atamalar, zindanlarda hak ihlalleri ve tecrit uygulamaları, Rojava da işgal, talan ve yine Başur’da askeri operasyonlar, yayılma politikaları, Kürt halkına karşı düşmanlık ve topyekûn çöktürme planını uygulamaya çalışmaktadır.  Saldırılara karşı direniş ile cevap vereceğiz.”