DEM Parti ve HDK: Kürt basını asla teslim olmayacak

Özgür Basın’a dönük saldırıları kınayan DEM Parti ve HDK, iktidarın saldırılarla bir sonuç alamayacağını belirterek, “Özgür basın diz çökmeyecektir” dedi.

ÖZGÜR BASIN'A SALDIRI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Ankara, İstanbul ve Belçika’da Özgür Basın’a dönük gözaltı ve saldırılara ilişkin DEM Parti İstanbul İl Örgütü’nde açıklama yaptı. Açıklamaya, (HDK) İstanbul Eş Sözcüsü Ali Bal, DEM Parti İstanbul Milletvekilleri, Çiçek Otlu, Özgül Saki ile il yöneticilerinin yanı sıra emek örgütleri de katıldı.

Toplantıda konuşan DEM Parti İstanbul Eşbaşkanı Murat Kalmaz, Kürt gazetecilerin Kürt Gazeteciler Günü’nde gözaltına alınmasının manidar olduğunu belirterek, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ve Hewlêr’e gerçekleştirdiği ziyarete dikkat çekti. Kalmaz, “Bu operasyonlar ziyaret sonrası gerçekleşti. Özgür Basın’a yönelik yapılan bu operasyonlar aynı zamanda önümüzdeki sürecin habercisi olsa da Özgür Basın geleneği yaklaşık 40 yıllık bir gelenektir; bu saldırılar karşısında diz çökmeyecektir” dedi.

BU SAVAŞ POLİTİKALARINDAN VAZGEÇİN

HDK Eş Sözcüsü Ali Bal da, AKP-MHP’nin seçimde aldığı yenilgiden sonra emperyalist ülkelerin kapısını çaldığına dikkat çekti.  Bal, “Özellikle Belçika merkezli yapılan operasyonlar kabul edilemez. Avrupa hukuk ile çelişen saldırganca bu tutumu kınadığımızı belirtmek istiyoruz.  Savaş ve talanla iktidarını sürdürmeye çalışıyorlar. Bu savaş politikalarından biran önce vazgeçilmesi gerekiyor. Bunun Türkiye halklarına bir yararı olmayacaktır” diye konuştu.

‘KÜRT BASINI TESLİM OLMAYACAK’

DEM Parti İstanbul Milletvekilli Çiçek Otlu ise, Özgür Basın’a yönelik saldırının AKP’nin yerel seçimlerde aldığı yenilgiden kaynaklandığını dile getirdi. Otlu,şunları kaydetti: “İktidarın bu yenilgi karşısında ne kadar çaresiz olduğunu gördük. İlk hamlesi Wan’daki mazbatayı gasp etmekti ama halkımız buna örgütlü bir cevap verdi. Basına yönelik yapılan bu saldırı da Wan’daki irade gaspı ile ilintilidir. Hakikat yazan, söyleyen basın emekçileri asla susturulamaz. Özgür Basın Apê Musa’nın ardıllarıdır. Kürt basını asla teslim olmayacaktır.”