Demokratik Güç Birliği’nden gözaltılara tepki
Demokratik Güç Birliği’nden gözaltılara tepki
Demokratik Güç Birliği’nden gözaltılara tepki
Almanya’da faaliyet gösteren 19 göçmen örgüt ve kuruluştan oluşan Almanya Demokratik Güçbirliği Platformu , ESP, Atılım gazetesi, Etkin Haber Ajansı-ETHA, Özgür Radyo ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu-SGDF’ye dönük polis baskınları ve gözaltıları kınadı.
Yapılan yazılı açıklamada aralarında İstanbul ve Ankara merkezli olmak üzere ESP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, ESP MYK üyeleri, HDK Yürütme Kurulu Üyesi Alp Altınörs’ün de bulunduğu 100’ü aşkın kişinin gözaltına alındığı hatırlatılarak, “AKP Hükümetinin bu saldırısı, işçisi ve emekçisiyle, genci ve kadınıyla, Kürdüyle, Alevisiyle, çevrecisiyle, ilerici, devrimci ve sosyalistiyle, LGBT bireyleriyle tüm ezilenlerin özgürlük isyanından intikam amaçlıdır. AKP iktidarı ve devlet, halklarımızın isyanı karşısında aldığı yenilgiyi kabullenemiyor, daha çok devlet terörüne başvuruyor. Battıkça saldırganlaşıyor. Bu gerçek, tüm dünya kamuoyunun gözünden kaçmıyor” denildi.
Gözaltına alınanların derhal serbest bırakılmasını isteyen Platform, Avrupa’da yaşayan göçmenleri de Türkiye’deki demokratik eylemlere destek vermeye çağırdı.
Almanya Demokratik Güç Birliği Platformu’nu oluşturan kurumlar şunlar:
AABF (Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu), ABM (Avrupa Barış Meclisi), ADHF (Almanya Demokratik Halklar Federasyonu), AGİF (Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu), ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu), ADDBF (Avrupa Demokratik Dersim Birlikleri Federasyonu), Avrupa Sürgünler Platformu, CENI (Buroya Aştiyê ya Jinên Kurd),Devrimci Proletarya (Yaşanacak Dünya), DIDF (Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu), FEDA (Demokratik Alevi Federasyonu), FKÊ (Ezidi Dernekleri Federasyonu), KOMKAR (Kürdistan Dernekleri Federasyonu Almanya) Kürdistan Halkevleri (Mala Gele Kurdistan e.V.), ÖDA (Özgürlük ve Dayanişma Almanya), TÜDAY (Türkiye / Almanya İnsan Hakları Derneği ), YEK-KOM (Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu ), YXK (Kürdistan Öğrenciler Birliği), ZAVD (Almanya ve Orta Avrupa Asuri Federasyonu