Deniz Poyraz’ın 39. doğum gününde mezarı başında anıldı

İzmir’de katledilen HDP’li Deniz Poyraz’ın 39’uncu doğum günü dolayısıyla mezarı başında bir anma etkinliği düzenlendi.

Doğum günü etkinliği Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi tarafından organize edildi.

Deniz Poyraz, 17 Haziran’da HDP İzmir il binasına Onur Gencer isimli katil tarafından düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Poyraz’ın 39’uncu doğum günü dolayısıyla mezarı başında yapılan anmaya, anne Fehime Poyraz ve aile üyelerinin yanı sıra İl Eşbaşkanı Bedriye Tekgür, İzmir Barış Anneleri Meclisi, Kadınlar Birlikte Güçlü üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Bedriye Tekgür, 29 Aralıkta görülmeye başlanan davayı hatırlatarak,  “Katil devlet içindeki güçlerden yardım aldı. Poyraz’ı katleden katili destekleyen iktidarın zehirli dilidir. Deniz bugün 39 yaşına girecekti. Katledilmeseydi evde doğum gününü kutlayacaktı. Deniz Poyraz’ı tüm kalplerde yaşatacağız. Deniz sen rahat uyu biz senin mücadeleni sürdüreceğiz ve Türkiye’ye barış getireceğiz” dedi.

Anne Fehime Poyraz ise şöyle konuştu: “Çocukları zindanda olan ve şehit düşen anneler önünde saygı ile eğiliyorum. Deniz bir tek benim Deniz’im değil Kürt halkının da Denizi’dir. Annelerin yüreği benden daha çok yanmıştır, benden daha çok mücadele etmişlerdir. Deniz kızım başını kaldır annene bak; annelerin senin için neler yapıyor. Yüreğin rahat olsun. Düşman, Deniz’i kaybetmek istedi ama senin gibi binlerce insan yetişti. Bu anneler, bu halk senin için neler yaptı bir bilsen. Doğum günün kutlu olsun Denizim. Ne hakkım varsa helal olsun. Sana söz verdim ağlamayacağım.”