Deniz Poyraz'ın katledilmesine öfke dinmiyor

HDP’ye yönelik İzmir’de gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırıya karşı birçok kentte sokağa çıkıldı.

HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik Onur Gencer isimli faşist tarafından önceki gün gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz’ın (38) katledildiği saldırı, bugün pek çok kentte protesto edildi.


AMED
Amed'de Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri Deniz Poyraz’ın katledildiği saldırıya ilişkin Koşuyolu Parkı’nda açıklama yaptı. DTK, HDP, DBP yöneticileri ve TJA aktivistlerinin yanı sıra kentteki bazı STÖ yöneticilerinin de destek verdiği eyleme katılanlar, yakalarına Deniz Poyraz’ın fotoğrafını taktı, işlenen cinayete karşı “Deniz Poyraz ölümsüzdür” ve “Şehit namirin”  sloganları atıp, alkışlı protestoda bulundu.
ÖHD Amed Şubesi Eşbaşkanı Muharrem Şahin, insan haklarının askıya alındığı bir dönemde böylesi katliamların yaşanılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
Şahin, saldırı sonrası hükümetin hiçbir açıklama yapmamasını “vahim” bir durum olarak gördüklerini vurguladı.
Şahin , iktidarın bu katliamı unutturmak için gündem değiştirme gayretinde olduğuna da dile getirdi.
Amed Emek ve Demokrasi Platformu ise Eğitim Sen 1 Nolu Şube binası önünde yaptığı açıklama ile saldırıya tepki gösterdi.
Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin, HDP’ye yönelik saldırının toplumsal barışa yapıldığını dile getirdi.
AKP-MHP iktidarının HDP’ye yönelik kullandığı nefret dilinin, toplumu sistematik olarak kutuplaştırmaya, antidemokratik bir zemin yaratarak ülkeyi kaos ortamına sürüklediğini söyleyen Akşahin, faillerin ve arkasındaki güçlerin yakalanarak gerçek adalet önünde hesap vermesini istedi.
Saldırı, kentin Hazro ilçesinde de HDP’liler tarafından protesto edildi.


BİTLİS  
Bitlis’te de HDP’liler saldırıya tepkilerini Tatvan İlçe Örgütü binası önünde yaptıkları açıklama ile gösterdi. İl ve ilçe örgütü yöneticilerinin katıldığı açıklamada “Deniz Poyraz ölümsüzdür” pankartı taşındı.
Bitlis İl Eşbaşkanı Rumet Dursun, İzmir il binalarına yapılan saldırının kaostan beslenen iktidarın yarattığı siyasi iklimin sonuçlarından biri olduğunu söyledi. Dursun, “Bu saldırı içeride ve dışarıda sürdürülen Kürt düşmanlığının sonucudur” dedi.

 
MUŞ 
HDP Muş İl Örgütü de parti binasının önünde açıklama yaptı.
HDP Muş İl Eşbaşkanı Sibel Genç, ülkenin her bir köşesindeki parti binalarının önünde kurulan mobil karakolların güvenliği sağlamak için değil, HDP’ye düşmanlık ve provokasyon amaçlı kurulduğunun bir kez daha açığa çıktığını ifade etti.

 
HAKKARİ
Hakkari’de ise HDP’ye yönelik saldırıya ilişkin KESK, İHD, TMMOB v DİSK yöneticileri tarafından ortak açıklama yapıldı.
TMMOB İl Koordinasyon Kurulu üyesi Cihan Karaman, saldırıya dair şunları söyledi: “Saldırganın kimliği ve saldırının biçimi, bu ülke tarihini bilenler açısından hiç de şaşırtıcı değildir. Tarihimizde hemen her kontrgerilla saldırısında gördüğümüz politik simgeler, uluslararası bağlantılar, kolluk güçlerinin ‘ihmalleri’, ‘kimseyle bağlantısı olmayan münferit bir meczup’ olarak ilan edilen failler ve bir süre sonra saldırıya uğrayanları suçlama taktikleri bu saldırıda da aynen kendini göstermiştir.”

 
ANTEP  
Antep Emek ve Meslek Örgütleri de basın açıklaması yaptı. Merkez Şahinbey ilçesi Kırkayak Parkı’nda yapılan eyleme KESK, DİSK, TMMOB, TTB, İHD ve TÜMTİS, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, EMEP, Sol Parti, Yeşil Sol, SYKP, TİP’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “HDP’ye yönelik saldırıyı kınıyoruz. Faşizme karşı omuz omuza”, “Deniz Poyraz ölümsüzdür" pankartları açıldı.
Sık sık “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Katillerden hesabı gençlik soracak”, “HDP halktır halk burada”, “Hepimiz Deniz’iz öldürmek ile bitmeyiz” sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan Eğitim Sen Antep Şube Başkanı Ömer Parlak, “Türkiye karanlık gidişe mahkum değildir” dedi.


URFA
HDP Urfa İl Örgütü, Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya HDP milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, CHP ve TİP il yönetimi ve çok sayıda kişi katıldı. Eyleme katılanlar Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’ne doğru harekete geçti. Polisler grubun geçişini engelleyerek, açıklamanın yapılacağı alanı kapattı. Engellemeye tepki gösteren halk, oturma eylemi yaparak, sık sık “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Katiller halka hesap verecek” ve “Katillerden hesabı devrimciler soracak” sloganları attı.
Sürücü, “Organize bir şekilde arkadaşımız katledildi. 2 gün geçti ne Cumhurbaşkanı ve de İçişleri Bakanı bir açıklama yapmadı. Bu sessizlikleri ile yaklaşımlarını da biliyoruz” dedi. CHP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Budak da saldırıyı kınadı.