DGK ve DGK-H İstanbul’da eylem yaptı

DGH ve DGK-H, İstanbul’un Bağcılar İlçesi’nde “Kızıl İntikam Hamlesi” çerçevesinde Türk devletinin denetimindeki uyuşturucu çetelerine karşı eylem yaptı.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGK-H) İstanbul’un Bağcılar İlçesi’nde uyuşturucu çetelerine karşı “Kızıl İntikam Hamlesi” çerçevesinde eylem yaptı. Demirkapı Mahallesi’nde Şehid Botan Erdal Birimi tarafından yapılan eylemde, Türk devletinin denetimdeki uyuşturucu çeteleri hedef alındı. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, işgalci Türk devletinin Kürdistan’da yürüttüğü savaş ve Kürt halkını yok etme isteminin Kürt gençlerinin “Kızıl İntikam” öfkesiyle karşılaştığına dikkat çekilerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecride karşı zindanlarda başlatılan açlık grevleri direnişini selamlandı. 

Açıklamanın devamında ise şunlara dikkat çekildi: “Türk devlet sisteminin toplumu zehirlemeye çalıştığı her yerde o zehri faşizmin boğazında bırakacağız. Sistemin gençliği yozlaştırma ve çürütme politikalarına karşı süresiz ve kesintisiz eylemde olacağız. Türk polis, asker, bekçi, ve işbirlikçilerin ensesinde Kızıl İntikam Hamlemizin öfkesi hep var olacak ve hesap soracak.”

Açıklamanın devamında eylem hakkında şu bilgiler paylaşıldı: “28 Aralık tarihinde İstanbul’un Bağcılar ilçesine bağlı Demirkapı mahallesinde bir uyuşturucu çetesine Şehid Botan Erdal birimimiz tarafından EYP(El yapımı patlayıcı) ile eylem düzenlenmiştir. Uyuşturucu çetesi etkili bir şekilde vurulurken birimiz halkı bilgilendirerek, sloganlar atmıştır. Eylemden sonra bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edilirken birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır.”