Dinç: Öcalan'ın düşüncesi tasfiye edilmek isteniyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın vasisi Mazlum Dinç, İmralı tecridinin dünyada benzerinin olmadığını belirtti, "Öcalan'ın düşüncesi tasfiye edilmek isteniyor" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü tarafından parti binasında düzenlenen panel öncesi salona "Tecrîd sûcê mirovahiyê ye (Tecrit insanlık suçudur)" pankartı asıldı.

Moderatörlüğünü HDP İl Eşbaşkan Vekili İrfan Söner'in yaptığı panelin konuşmacıları ise Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Mazlum Dinç, HDP Milletvekili Dersim Dağ ile 78’liler Derneği Yöneticileri Şehmus Doku ve Gani Alkan oldu. Paneli Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Barış Anneleri ve çok sayıda partili takip etti.

Saygı duruşuyla başlayan panelde ilk sözü alan 78’liler Derneği Yöneticisi Gani Alkan, açlık grevi eyleminin tarihini anlattı.

Derneğin bir diğer yöneticisi olan Şeyhmus Doku ise 12 Eylül darbesi döneminde işkence merkezi haline dönüştürülen Diyarbakır Cezaevi’nde yapılan açlık grevi eylemi hakkında konuştu. Doku, "Mazlum Doğan üç kibritle kendini yaktı. O insanlar bir şey anlatmak istiyorlardı. O zamandaki mücadele azmi bugünlere kadar geldi. Bugün açlık grevindekiler daha güzel bir yaşam için ve Öcalan ve toplumun tümü üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyorlar” dedi. Doku, Kürt halkının ulusal birliğini sağlaması ve birlikte mücadele etmesinin önemini de dile getirdi.

'MUTLAK TECRİDE DÖNÜŞTÜ'

Öcalan’ın vasisi ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Mazlum Dinç ise konuşmasında, Öcalan’a yönelik 21 yıldır devam eden tecridin bugün artık mutlak hale dönüştüğüne dikkati çekti.

İmralı’da hukuksuz bir biçimde uygulanan tecridin dünyada örneği olmadığını söyleyen Dinç, “İmralı’ya dair inisiyatif tek başına Türkiye’de değil. Hegoman güçler de Öcalan’ın düşüncesini tasfiye etmek istiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından panel basına kapalı olarak devam etti.