DKB/BÖG: 1 Mayıs’ın çağrı sistemi devirmek için birleşme çağrısıdır

Devrimci Komünarlar Partisi /Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 1 Mayıs çağrısının sistemi devirmek için birleşme çağrısı olduğunu belirtti.

Yazılı bir mesaj yayınlayan DKB/BÖG, “1 Mayıs'ı kapsayan yasakların tek izahı öfke sokağa taşarsa ve birleşirse, bir daha evine dönmeyeceğidir” dedi.

Açıklamada şöyle devam edildi: “Bu faşist iktidarın sonu demektir. Salgın gerekçesi ile iktidarın yasaklarına uyum gösteren, direnişleri, grevleri erteleyen, "evde kal" çağrısı yapan hiçbir güç emeğin, ezilenlerin safında değildir. Onun yasaklarına, yasalarına uyum göstermek, faşizmin daha büyük saldırılara hazırlanmasına zaman tanımaktır. Onun yasaklarına uyum göstermek, insan sağlığını düşünme ardına gizlenmiş milyonların açlıktan ölümüne uyum göstermektir. Onun yasaklarına uyum göstermek durmayan işgallerine, Kürt halkının soykırımına, sömürgeciliğe uyum göstermektir. Onun yasaklarına uyum göstermek patriyarkaya, kadın ve LGBTİ+' ların katledilmesine seyirci kalmaktır. İşçi cinayetlerine, intiharlara, açlıktan ölümlere, doğanın talanına uyum göstermektir.  Bugün ne ekonomik, ne siyasal, ne askeri açıdan inandırıcılığı kalmamış, yükselecek bir direniş karşısında ilmik ilmik dökülecek bir iktidar gerçeği vardır. Ne faşizm, ne de eski parlementer rejim! Şimdi işçi komünlerinin, halk komünlerinin, özgürlük konseylerinin yöneteceği demokratik halk iktidarı için birleşmenin zamanıdır. Şimdi saatleri devrime ayarlamanın, iktidarı istemenin tam zamanıdır.

1 Mayıs 2021'in siyasal çağrısı çürümüş bu sistemi devirmek için birleşmenin, savaşmanın, sokakta olmanın çağrısıdır. Türkiye işçi sınıfı ve Kürt halkının güçlerini birleştirerek, birleşik devrim hedefinde yürümesinin çağrısıdır.

Partimiz; tüm dünya işçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele gününü çoşkuyla selamlıyor, meydanlarda işçi sınıfının kızıl bayrağının dalgalanmasına hiç bir gücün engel olamayacağını ilan ediyor. Türkiye işçi sınıfı ve yoksul Kürt halkını 1 Mayıs'ta meydanlarda olmaya, kol kola sömürgeciliğe ve sömürüye karşı devrim sancağını birlikte yükseltmeye çağırıyoruz.