DKP/BÖG ve KKB/KÖG milislerinden İstanbul’da eylem

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri ve Kadın Komünarlar Birliği/Kadın Özgürlük Gücü milisleri İstanbul’da silahlı yürüyüş gerçekleştirdi.

DKP/BÖG ve KKB/KÖG milisleri tarafından düzenlenen eylemde sarı ve mor maskeler kullanıldı.

Milisler, pankart ve sloganlar eşliğinde, kendilerini izleyen halka Ulaş Bayraktaroğlu’nu ve Gezi Direnişini anlattılar. Milisler, çevrede bulunan halka yönelik bir açıklamada da bulundu.

AYAKLANMALARA HAZIRLANIYORUZ

Yeni ayaklanmalara hazırlandıklarını belirten milislerin açıklaması şöyle: “Gezi-Haziran ayaklanmasının 6. yıldönümünde Gezi direnişinin büyük komutanı Ulaş Bayraktaroğlu’nu ve ölümsüzleri selamlıyoruz. 6 yıl önce Taksim Meydanında atılan kızıl kurşun, bugün dünyayı dolaşıyor. Gezi’ de yükselen direnişimiz, Kobane sokaklarında bir halkın dayanışması, Rakka’da Çetelerin korkulu rüyası, zindanlarda direniş ortaklığı, bugün yeniden İstanbul sokaklarında Ulaş Bayraktaroğlu olarak dolaşıyor.

Kadın Komünarcılar İdil’in, Asiye’nin, Eylem’in izinde elde silah İstanbul sokaklarında geziyor, yeni ayaklanmalara hazırlanıyoruz. Kadın barikatlarını büyütelim. Bizimkiler dün tecavüzcü IŞİD çetelerini kendi inlerinde yendi. Onlar bugün İstanbul sokaklarında, Anadolu’da AKP eliyle yaşatılıyor, toplum IŞİD’leştiriliyor. IŞİD’i kadınlar yendi. AKP faşizmini de biz yeneceğiz. Komünarcı milisler Gezi’nin yıldönümünde olması gerektiği yerde, Komünarcı Milisler olarak zafer bizim olacak. Bir kızıl kurşun attık dünyayı dolaşacak. ”