DKP/BÖG: 1 Mayıs'ta alanlara!

DKP/BÖG, 1 Mayıs alanlarına çağırarak, "AKP-MHP faşizmine son darbeyi biz vuracağız" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG), 1 Mayıs'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Milislerimiz işçilerin uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs için İstanbul’da astıkları pankartlarla işçi ve emekçilere meydanlara çıkma çağrısı yaptı. Ölümsüz Komünar Doğan Kırefe'ye atfen '1 Mayıs’ta Doğanlaşarak, Faşizmi Yıkacağız Özgürlüğü Kazanacağız” yazılı pankart asan milislerimiz eylemlerinin ardından üslenme alanlarına ulaşmışlardır" denildi.

'SÖMÜRGECİLİĞE VE SÖMÜRÜYE KARŞI SAFLARA...'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"İşçi sınıfının birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs'ta bütün halkımızı 1 Mayıs'ın adına yakışır bir şekilde meydanlarda olmaya davet ediyoruz. Türkiye işçi sınıfı ve yoksul Kürt halkını sömürgeciliğe ve sömürüye karşı birleşik devrim saflarına davet ediyoruz. Bizler, Komünar Milisler olarak, 1977 Taksim 1 Mayıs'ında ölümsüzleşen Jale Yeşilnil'den, Rojava Devrimi'nin savunulmasında göğü fethe çıkan Ölümsüz Komünar yoldaşımız Muzaffer Kandemir'e kadar bütün devrim, sosyalizm ve Taksim 1 Mayıs'ı şehitlerimizi anıyoruz.

İnşaat işçisi, emekçi ve proleter olan, yaşamının son anına kadar da bir komünist gibi yaşayıp faşizme karşı savaşan Muzaffer Kandemir (Doğan Kırefe) bu toprakların devrimcisidir. Alınterini her gün şantiyelerde döken, patronlara karşı amansız sınıf kini olan bir yoldaştı. O, kendi sınıfının devrimci iktidarı için -devrim ve sosyalizm için- şantiyelerden devrimci savaş alanlarına giden bir yolu seçti. Şimdi görev, Doğanlaşma zamanıdır! Şimdi görev, birleşik mücadele saflarında örgütlenmenin, faşizme karşı savaşmanın zamanıdır!

Kızıl kurşunlarımız işçileri yerlerde tekmeleyenlerden, kadınlara tecavüz edenlerden, 1 Mayıs'ta yoldaşlarımızı katledenlerden, zindanlarda onurumuz olan devrimcilere saldıranlardan, gençliği yozlaştıranlardan hesap sormaya devam edecek!

Çürüme ve çöküş döneminde olan AKP-MHP faşizmine son darbeyi bizler vuracağız. Zaferi kazanacağız!"