DKP/BÖG: Sinan yoldaşın hedefini hayata geçireceğiz

Şehit Sinan Dersim'i anan DKP/BÖG, Dersim'in Kürdistan ve birleşik devrim için büyük emekler verdiğini belirterek, "Hedeflerini hayata geçireceğiz" dedi.

DKP/BÖG Merkez Komitesi, Sinan Dersim'in şehit düşmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

DKP/BÖG'ün açıklaması şöyle:

"Faşist Türk devletinin 27 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirdiği hava saldırısında Sinan Dersim yoldaş ölümsüzleşmiştir. KCK'nin Yürütme Konseyinde, HPG'nin Komuta Konseyi'nde ve HBDH'nın yürütme komitesinde görev alan Sinan yoldaş şahsında Partisi, Kürdistan halkı ve ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiriz. Sinan yoldaş mücadeledeki duruşu, yaşam içerisinde mütevaziliği ve yoldaşlığıyla örnek ve öncü bir yoldaştı.

'BÜYÜK EMEKLERİ OLDU'

Sinan yoldaşın kendi partisinin örgütsel görevlerinin yanı sıra ortak mücadele zeminimiz olan Birleşik Devrim Hareketi  çalışmalarının örgütlenmesi sürecine çok önemli katkıları olmuştur. HBDH'ın kuruluş çalışmaları sonrasındaki dönemde özellikle birleşik devrim mücadelesinin güçlendirilmesi konusunda bitmeyen bir enerji ile önemli bir emek vermiştir.  Dağlarda  ve şehirde gerilla, milis ve devrimci kitle faaliyeti temelinde birçok çalışmanın örgütleyicisi ve yürütücüsü olmuştur.
Bizler Türkiye ve Kürdistan devrim mücadelesinin birleşik devrim mücadelesinde iç içe geçmiş bir şekilde önemli ve büyük bedeller pahasına geliştiğinin farkındayız. Bu yönüyle Sinan yoldaşın mücadele içerisinde başarıyla yerine getirdiği önemli görevleri ve sorumluluklar düşünüldüğünde onun yarattığı mücadele değerleri birleşik devrim mücadelesi içerisinde bizlere yol göstermeye devam edecektir.        
Partimizin Medya Savunma Alanlarında üstlenme ve gerilla mücadelesi tecrübelerinden öğrenme sürecinde bizler üzerinde de önemli emeği olan  bir yoldaştır. Gerilla mücadelesinin tecrübelerini paylaşma ve pratik mücadelenin inceliklerini aktarma konusundaki sabırlı emeği bizler açısından çok değerlidir.
Bizler onun mücadele anısı önünde bir kez daha belirtmek isteriz; Türkiye ve Kürdistan Birleşik Devrim Mücadelesini zafere taşımak Sinan yoldaşın en önemli hedefleri arasındaydı. Bu hedefi en kararlı şekilde hayata geçirmek ve düşmandan Sinan yoldaş şahsından katledilen bütün yoldaşların hesabını sormak boynumuzun borcudur."