DKP/Birlik devrim şehitlerini andı

Devrim şehitlerini anan DKP/Birlik, "Dörtler'in ve Yılmazkaya’nın ruhunu, iradesini, cüretini taşımalıyız" dedi.

DKP/Birlik tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Orhan Yılmazkaya, yanan bir gökyüzünde uçmayı da kırık bir sandalyede oturmayı da iyi biliyordu. Bu sayede 'hiçbir yerdeydi' ve bu sayede 'her yerdeydi'. Ve yine bu sayede, herkesin tırnak kemirdiği, ne yapacağını veya ne olacağını bilmediği, birçoğunun yelken indirdiği bir aralıkta, Nisan ayında, devrimci bir kopuşun ilk işaret fişeğini ateşleyebildi; sahnede dönen oyunu bozabildi. Belki bilerek, belki bilmeyerek ama kesinlikle isteyerek, Nisan’dan Haziran’a; Haziran’dan Rojava’ya bir köprü inşa etti" denildi.

'ONLARIN RUHUNU TAŞIMALIYIZ'

"Yıl 2017. Günlerden, yine bir 27 Nisan, Dörtler; Meryem Güler Müfrezesi, Yılmazkaya’nın inşa ettiği o köprüden geçmiş; başlattığı o devrimci kopuş atağının bir halkası olmuşlardır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Dörtler, 2017 referandumunda Hayır kampanyalarının yapıldığı bir aralıkta hileyle kazanılmış seçime karşı az-çok kitlelerin sokakta olduğu bir aralıkta; solun, değil önden gitmek, 'kitle şakşakçılığı' yaptığı bir aralıkta, oyunu bozmaya cüret etmişlerdir. İdlib’de, düşman hattının tam içinde, TC’nin besleme çeteleriyle son kurşuna kadar çatışmış, 'feda kuşağının' bir devamcısı olmuşlardır."

Açıklamanın sonunda, "Bu bağlamda, her komünar da Dörtler'in ve Yılmazkaya’nın ruhunu, iradesini, cüretini ve oyunu bozma kararlılığını küfesinde taşımakla yükümlüdür" mesajı verildi.