DKP/Birlik: Taksim Meydanı bizimdir

Devrimci Komünarlar Partisi /Birlik, 1 Mayıs’a ilişkin yaptığı açıklamada, “Tüm meydanlar gibi Taksim Meydanı da bizimdir” dedi.

Yaklaşan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı vesilesiyle bir açıklama yapan DKP/Birlik, bu 1 Mayıs’ta da Taksim yasağının hükümsüz kılınacağını belirtti.

Açıklamada HDP’ye yönelik artan saldırılar, İstanbul Sözleşmesi’nin iptali, işsizlik, yoksulluk, işkence ve tutuklama dalgasına dikkat çekilirken, “pasif çizgi ve mağduriyet retoriğinden” çıkmaya çağırdı.

 

DKP/Birlik, “1 Mayıs gününü, mevcutta süren pasif direnişi, aktif kılacağı bir savaş anı olarak ele almalıdır” dedi ve şunları ekledi:

“1 Mayıs’ta eylem alanını buna uygun olarak hazırlamalıyız. Polisin hiç beklemediği yerlerden çıkmalı, kimi yerlerde aklını bulandırmalıyız. 1 Mayıs günü, bir şekilde, Taksim Meydanı’ına çıkacak çok küçük bir azınlığın yaratacağı hava dahi geniş toplumsal kesimlerde bir geri dönüş bulacaktır. Ya da gün boyunca, bir şekilde polise üstünlük kuracak bir direniş, yine aynı şekilde kitlelere bir öz güven verecektir kuşkusuz. Boğaziçi Direnişi’nde barikattan söküp alınan bir polis kalkanının dahi, kitlelerin bilincinde yarattığı durum, burada bir örnek olarak verilebilir.

Taksim meydanına çıkan tüm sokaklar, bu coğrafyanın ezilenlerinin ve proleterlerinin kanlarıyla yıkanmış, savaş ve kavga marşlarıyla yankılanmış, adımlarıyla şekillenmiştir. Tüm meydanlar gibi Taksim Meydanı da bizimdir! Bugün değilse yarın, bu meydanı, turuncu ve yeşile, lacivert ve sarıya, mavi ve mora, karaya ve kızıla; gökkuşağının, özgürlüğün ve kavganın tüm renklerine, tekrardan boyamakta boynumuzun borcudur!”