DTK: Leyla Güven'in talebini sahiplenelim

DTK: Eşbaşkanımız Leyla Güven'in açlık grevi eyleminin 40. gününde halklarımızı, emek ve demokrasi çevrelerini bu talebi sahiplenmeye; tüm kamuoyunu, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşları, insan hakları örgütlerini duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Eşbaşkan ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 40. gününde yazılı açıklama yaptı.

'TECRİT TOPLUMSAL KAOSU DERİNLEŞTİRİYOR'

Açıklamada, açlık grevi eylemlerinin Kürdistan, Türkiye ve Avrupa’da yayıldığına dikkat çekilerek, “Eşbaşkanımızın talebi çok anlaşılır ve nettir. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecrit uzun bir süreden beri mutlak tecrit aşamasına getirilerek derinleştirilmiştir. Mutlak tecrit uygulaması insani, ahlaki ve hukuki olarak kabul edilemeyeceği gibi politik olarak da kabul edilemez. Mutlak tecrit toplumsal, siyasal ve kültürel barışa zarar verdiği gibi, kaldırılmadığı sürece toplumsal barışın sağlanamayacağı ve toplumsal kaosun derinleşeceği açıktır” denildi.

Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasına dair yapılan çağrıların karşılık bulmadığına vurgu yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi: "Yaşamın her alanında barışın ve normalleşmenin sağlanabilmesinin yolu, eşbaşkanımız Leyla Güven’in talebinin doğru anlaşılması ve sahiplenilmesinden geçer. Buradan hareketle eşbaşkanımızın bu talebi tüm toplumun geleceği bakımından hayati düzeyde olduğu gibi aynı zamanda bu talep tüm halkımızın da talebidir.”

ÇAĞRI

DTK, açıklamasının sonunda kamuoyuna çağrıda bulunarak, "Eşbaşkanımızın açlık grevi eyleminin 40. gününde halklarımızı, emek, barış ve demokrasi çevrelerini bu talebi sahiplenmeye; tüm kamuoyunu, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşları, insan hakları örgütlerini duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.