Dua edebilen dua ediyor

80 yaşındaki Hacı Mehmet Genli, seçim çalışmalarına katılamadığını ama Demirtaş için dua ettiğini söylüyor. 82 yaşındaki Hamide Çakar ise ziyaretçilerini çalışmaya teşvik ediyor.

24 Haziran seçimlerine 3 gün kala HDP, vekil adayları ve tutuklu olan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş kampanyasını sürdürürken asıl çalışmayı ise bütün yaş gruplarından HDP ve Demirtaş gönüllüleri yürütüyor.

Batman’ın İkiköprü beldesinde yaşayan 80 yaşındaki Hacı Mehmet Genli, ilerleyen yaşından dolayı alanlarda çalışma yapamadığı için üzülüyor. Yastığının altına koyduğu ve özenle sakladığı HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını göstererek, elinden gelen tek şeyin dua etmek olduğunu söylüyor. Hacı Mehmet Genli, “Yaşımın ilerlemesinden dolayı sokaklara çıkıp çalışmalara katılamıyorum. Her gün 5 vakit namaz kıldığımda kendi evladım gibi sevdiğim Selahattin Demirtaş için dua ediyorum. İnşallah en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşur ve Cumhurbaşkanı olur” diyor.

ZİYARETÇİLERİNİ TEŞVİK EDİYOR

Batman’ın Beşiri ilçesinde ikamet eden 82 yaşındaki Hamide Çakar ise bağlama çalarken çekilen Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafına bakarak kendisini ziyarete gelen yakınlarından Demirtaş’ı desteklemelerini istiyor. Hamide Çakar, şunu söylüyor: “Selahattin çok efendi ve dürüst bir çocuk. Namuslu ve dürüst bir insan olduğu her halinden bellidir. Onun için beni ziyarete gelen torunlarıma ve yakınlarıma destek vermelerini, çalışmalarını istiyorum.”

ÇOCUKLAR FOTOĞRAF ÇEKTİRİYOR

Batman’ın kırsal köylerinde ayaklarında lastik ayakkabılarıyla Demirtaş’ın HDP seçim aracının üzerinde basılı olan fotoğrafının önüne geçen bir çocuk, poz vererek fotoğraf çektiriyor.

Batmanlı bir aile evlerindeki çiçeği Demirtaş’ın fotoğraflarıyla süsleyerek sevgisini anlatmaya çalışıyor.