Düzce'de tecritte tutulan Benzer, tedavi edilmiyor 

Düzce'de tutulduğu tek kişilik hücrede 152 gündür sürdürdüğü açlık grevini sonlandıran Süleyman Benzer’in, bağırsağından kan gelmesine rağmen tedavi edilmediği ortaya çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mesajıyla İmralı tecridine karşı başlattıkları açlık grevleri ve ölüm oruçlarını sona erdiren tutsakların tedavileri tüm uyarılara rağmen ya yapılmıyor ya aksatılıyor. Bu tutsaklardan  biri olan 29 yaşındaki Süleyman Benzer’in Düzce T Tipi Cezaevi’nde tutulduğu tek kişilik hücrede tedavisi yapılmadığı için sağlık durumu giderek  kötüleşiyor. 
ANF’ye bilgi veren Süleyman Benzer’in yengesi Gültan Benzer, 5 aylık sürdürdüğü açlık grevi sonlandıran kayınbiraderinin sadece bir kere hastaneye kaldırıldığına dikkat çekti. 

'BAĞIRSAĞINDAN KAN GELİYOR'

Benzer ile dün 12 Haziran’da telefonla konuşan yengesi, "Süleyman açlık grevini sonlandırdığı 26 Mayıs’tan bu yana sadece bir kere hastaneye kaldırıldı. Kendisine yapılan testler sonucunda karaciğerinin yağlandığı ortaya çıktı. Dün onunla konuştuğumda ise aşırı ishal olduğunu ve bağırsağından  kan geldiğini söyledi. Hastaneye  kaldırılması gerekirken  her seferinde erteleniyor” dedi. 

'HAVALANDIRMAYA ÇIKMASI DA YASAK'

"Süleyman, açlık grevine başladığı 26 Aralık 2018 tarihinden 10 gün sonra ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü olduğu gerekçe gösterilerek tek kişilik hücreye  konuldu" diyen Yenge Benzer, kendisine televizyon, radyo verilmediği gibi de 2 aydır havalandırmaya çıkmasının da yasaklandığını aktardı. 

'GARDİYANLAR DARP ETTİ'

Kayınbiraderinin açlık grevi sırasında gardiyanlar tarafından darp edilip, hakarete ve tehditlere maruz kaldığına da dikkat çeken Benzer, şöyle konuştu: “Süleyman’ın koşullarının düzeltilmesi ve tek hücreden çıkartılması için cezaevi savcısına defalarca başvuruda bulunduk ancak hiçbir cevap alamadık. Hukuksuzluk öyle bir hal aldı ki, avukat-müvekkili arasındaki gizlilik kuralı hiçe sayılarak  avukatıyla yaptığı görüşmeler  jandarma ve gardiyanlar gözetiminde yapılıyor. Sırf bu nedenle Süleyman, en son  kendisini ziyaret eden avukatına sorunlarını anlatamamış. Biz Süleyman’ın acilen tedavi edilmesini ve bu keyfi uygulamaların son bulmasını istiyoruz.”