Düsseldorf’da ‘Paris Katliamı aydınlatılsın’ eylemi
Düsseldorf’da ‘Paris Katliamı aydınlatılsın’ eylemi
Düsseldorf’da ‘Paris Katliamı aydınlatılsın’ eylemi
Almanya’nın Düsseldorf kentinde Paris katliamı aydınlatılsın sloganıyla bir eylem düzenlendi. 9 Ocak‘ta Paris’te üç Kürt Kadın siyasetçi; PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledilmesinin üzerinden dört buçuk ay geçmiş olmasına rağmen şimdiye kadar Fransa hükümetinin hiç birşeyi açıklamaması Düsseldorf’ta protesto edildi.
Düsseldorf’ta her Çarşamba Fransız Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen protesto eylemi bir aylık aradan sonra yeniden düzenlendi. Gerçekleştirilen protesto eylemine Grevenbroich, Neuss, Dortmund, Köln ve Bonn’dan katılım olurken, Düsseldorf derneği adına Cemal Kaçan hazırladıkları bildiriyi okudu.
Bildiride; 9 Ocak’tan bu yana döt buçuk ay geçmesine rağmen Fransız hükümetinin hiç bir açıklama yapmaması Fransız hükümetini şüpheli konumuna düşürdüğünün altı çizildi. Fransız savcılarının ilk açıklamada söylediklerinin hiçbirini takip etmediğini, olayı aydınlatmak için bir arayış içerisinde olmadığı belirtildi. Bu durum katliamın ardında kimlerin olduğunu bildikleri ve üstünü örtmek için çabaladıkları anlamına gelmektedir ki, bu Fransız hükümetini direkt şüpheli durumuna düşürmektedir. Bildiri de ayrıca Fransa’da şimdiye kadar aktif olan 250 Kürdistanlının tutuklandığı ve Fransız hükümetinin Kürtleri kriminalize etmek için çabaladığı kaydedildi. Fransız hükümetinin bu tavırlarına derhal son vermesi gerektiğine de işaret edildi. Son olarak da Fransız hükümetinden istenilen talepler sıralandı. Sıralanan taleplerin başında Paris Katliamın derhal aydınlatılması istendi.