Duysun diye Bakanlık binasına ‘Adalet’i astı

Adalet Nöbeti eylemini sürdürdüğü Türk Adalet Bakanlığı önünde ziyaretçi giriş kapısının kapatıldığı Emine Şenyaşar; “Adalete kapatıldı.

EMİNE ŞENYAŞAR

6 yıl önce eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ve oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar’ın Türk Adalet Bakanlığı önündeki nöbeti 57’nci gününde. Oğlu Ferit Şenyaşar ile Adalet Bakanlığı önüne gelen Emine Şenyaşar, bir kez daha Adalet Bakanı’na seslendi. 

Adalet Bakanlığı’nın ziyaretçi girişi kapısına “Adalet” yazılı dövizi ile üzerinde “Kim 5 yıldır Emine Şenyaşar’ın adalete ulaşmasına engel oluyorsa, Allah onları da aynı acı ile sınasın. Ankara Adalet Nöbetimiz 57’nci gününde” yazılı dövizi asan Emine Şenyaşar, orucunu burada açtı. Eyleme Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar destek verdi. 

Ezanın okunması ile ellerini havaya kaldıran Emine Şenyaşar, orucunu açmadan önce, “Ya Rab, bize yapılan bu zulmü Xelo’ya (AKP Eski vekili İbrahim Halil Yıldız) da yaşat” dedi. 

BAKANLIĞIN KAPISI DA EMİNE ŞENYAŞAR’A KAPATILDI

Emine Şenyaşar’ın alana gelmesi ile birlikte Adalet Bakanlığı’nın ziyaretçi girişi kapısının kapatılması dikkat çekti. Kapının kapanmasına tepki gösteren Ferit Şenyaşar, “Annemin bakanlık önünde oturması için her gün bakanlıktan aldığım sandalyeyi bugün almaya gittiğimde yeni amirin emri doğrultusunda verilmeyeceği söylendi. Bunun üzerine ben de bakanlık kapısından içeriye girerek sandalyeyi aldım. Sandalyeyi alıp dışarı çıkmam ile birlikte bakanlığın dış kapısı da görevliler tarafından kapatıldı” dedi.