EÜ öğrencilerine 338 bin liralık ceza!

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü, 2014 yılında Soma Katliamı'nı protesto ederken Hazırlık Binası’na zarar verdikleri iddiasıyla öğrencilere 338 bin TL para cezası verdi. 

Her yıl Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Canan Kulaksız Alternatif Öğrenci Şenliği 2014 yılında Soma Katliamı gerekçe gösterilerek yasaklanmıştı. Bu nedenle hem şenliğin yasaklanmasını hem de Soma’da 301 işçinin yaşamını kaybettiği katliamı protesto etmek isteyen öğrenciler, 22 Mayıs 2014 tarihinde Ege Boykot Komitesi kurmuşlardı. 

Boykot Komitesi, EÜ Hazırlık Binası’nı işgal ederek, Soma Katliamı'nı protesto etmişti. 

Binadaki protesto sürerken aynı günün gecesi, Emniyet Müdürü’nün de katılımıyla çevik polis eşliğinde öğrencilere operasyon düzenlenmişti. Operasyon sırasında 38 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Aradan geçen 4 yılın sonunda adli soruşturması henüz bitmeden EÜ Rektörlüğü, binaya verilen zararı gerekçe göstererek öğrencilere 38 öğrenciye 338 bin lira para cezası verdi. 

'ZARARI POLİS VERDİ'

Adını vermek istemeyen bir öğrenci, verilen cezaya tepki göstererek, “Binaya verilen zarar, polisin yaptığı operasyon sırasında gerçekleşti. Buna rağmen bunun faturası öğrencilere kesildi. Ben bu parayı ödeyebilecek durumda değilim. Üstelik henüz adli soruşturma bitmedi. Rektörlük bunu dahi beklemeden bu cezayı verdi” diye konuştu.